תגיות

, , , , , , , , , , , , , ,

טירמיסו טבעוני, טעים וקרמי ללא שמנת צמחית, אינסטנט פודינג, ביצים או מוצרי חלב ולכן מתקבל טירמיסו כשר פרווה, ניתן להכנה בתבנית אחת או בגביעים אישיים. בתחילה מובא המתכון ולאחריו ישנה רשימת הערות מפורטת המתייחסת למצרכים ולדרך ההכנה.

Vegi Tiramisu slice1חומרים

  • 3 בננות בשלות חתוכות (טריות או קפואות, משקל נטו של קצת יותר מ-300 גרם)
  • 6-7 תמרי מג'הול מגולענים (משקל כ-120 גרם)
  • 1 חב' (300 גר') טופו רך מנוגב מנוזלים וחתוך (גוש טופו בניילון במרקם רך יותר מהטופו הרגיל)
  • 3 כפות רום (משקה אלכוהולי לא תמצית)
  • 1 קופסת שימורים (400 גר') קרם קוקוס בטמפ' החדר (17.5% לפחות)
  • כפית תמצית וניל (לא חובה)
  • כ-250 גר' ביסקוויט לוטוס (כמעט 3 אריזות של 87.5 גר' מתוך מארז של 700 גר' שמכיל 8 אריזות)
  • קקאו

Vegi Tiramisu Ingridiants1

הכנה

  • מעבדים בבלנדר או אם אין במעבד המזון את כל החומרים מלבד הביסקוויטים והקקאו למרקם עד כמה שאפשר חלק (יכולים להשאר קליפות תמרים קטנטנות  שלא נטחנות). טועמים ואם חסרה מתיקות מוסיפים סוכר או ממתיק אחר ומעבדים שוב, בשלב זה כבר לא רצוי להוסיף תמרים שיפגמו במרקם החלק שנוצר. כאשר העיסה תצטנן היא תהיה פחות מתוקה, אבל הביסקוויטים יוסיפו למנה מתיקות.
  • בתבנית מניחים שכבת ביסקוויטים לוטוס מבלי לטבול בנוזל כלשהו. (הכנתי בתבנית בשטח של קצת פחות מ-20X30 ס"מ)
  • שופכים כמחצית (או קצת פחות) מהקרם על הביסקוויטים ומיישרים (עם מרית או כף, עוזר גם לטפוח בעדינות עם התבנית על משטח העבודה).
  • מניחים שוב שכבת ביסקוויטים ומעליה מישרים את שאר הקרם.
  • מנפים דרך מסננת שכבה נדיבה של קקאו על פני הקרם.
  • מנגבים את שולי התבנית משאריות קקאו (או קרם אם יש), מכסים היטב בניילון נצמדד ומאכסנים במקרר לפחות יממה לפני החיתוך.

Vegi Tiramisu1

הערות לחומרים

  • השימוש הוא בבננות בשלות ומתוקות, טריות או מוקפאות. כהרגל בכל פעם שנוצר עודף בבננות בשלות אני מקלפת חותכת לחתיכות ושומרת במקפיא בקופסאות לצורך אפייה או גלידת בננות (אם מעבדים במעבד מזון חתיכות בננות קפואות נוצרת מעין גלידה טבעית לחלוטין).
  • המטרה שלנו היא מרקם חלק וקרמי, זו הסיבה לשימוש בטופו רך. מצאתי רק מותג אחד של טופו רך שלא נמצא בכל סופרמרקט, אפשר למצוא אותו בחנויות טבע.
  • את הרום אפשר להחליף בנוזל אחר (רום נראה לי מאוד מתאים לקוקוס ובננה) והוניל נראה כטעם משלים לקקאו אולם לא הכרחי.
  • בחרתי בביסקוויט לוטוס (שמכיל סוכר ושמנים) משום שאינו מכיל שומן מוקשה כמו הביסקוויטים הרגילים, הוא מתרכך בקלות ללא צורך בטבילה בנוזל ובגלל טעמו. אפשר כמובן להשתמש גם בביסקוויטים אחרים, אבל רצוי לטבול אותם טבילה קצרצרה בנוזל כלשהו (למשל קפה שחור עם קצת משקה אלכוהולי).

הערות לדרך ההכנה

  • המטרה היא להגיע למרקם חלק וקרמי ככל האפשר, בלנדר עושה זאת טוב יותר ממעבד מזון, אולם הכנתי בשניהם.
  • הקקאו תורם לטעם אולם גם מהווה שכבה מפרידה בין הקרם לאוויר על מנת למנוע השחרת הבננות ולכן ציפוי הקקאו חשוב כמו גם אטימה של הכלי בניילון נצמד תוך כדי האיחסון במקרר.
  • חשוב מאוד לשמור במקרר לפחות ליממה על מנת שהביסקוויטים יספגו את הנוזלים, השומן שבקרם הקוקוס יתמצק והכל יתייצב.
  • אפשר להכין בגביעים אישיים, מהכמות שכאן קיבלתי 8 מנות יפות (כמו בתמונה) בכל מנה ישנם 2 ביסקוויטים בתחתית ו-2 באמצע. אפשר לחלק לגביעים או כוסיות קטנות יותר (לכוסיות צריך כבר להזליף את הקרם) וכך לקבל יותר מנות קטנות יותר. אפשר להפחית בהגשה בכלים אישיים את כמות הביסקוויטים או להגיש כמוס בלי ביסקוויטים בכלל.

בתיאבון!

מודעות פרסומת