תגיות

, , , , , , ,

ממרח זה מתבסס על מיונז ללא ביצים, כשהכנתי עם שמן זית ועשבי תיבול קיבלתי להפתעתי ממרח מדהים שמזכיר ממרח חמאה ועשבי תיבול (רק טעים יותר). מתקבל ממרח חמאה טבעוני בטעמי שום ועשבי תיבול, כאשר אפשר לכוון את הטעמים בהתאם למה שאוהבים.

ניתן להכנה גם בבלנדר מוט, צריך להתאים את כמות החומרים לגודל מיכל הבלנדר, בבלנדר גדול עדיף להכין עם כמות וחצי, כלומר כוס וחצי שמן ושלוש רבעי כוס תחליף חלב סויה ללא תוספי טעם וללא סוכר. המתכון עובד רק עם "חלב" סויה בגלל הלציטין שבו. לממרח זול יותר בטעם מעודן יותר, אפשר להחליף חצי מהכמות בשמן ניטראלי אחר (כמו קנולה), אני מעדיפה 100% שמן זית, כאשר טעם שמן הזית מאוד מודגש.

vegan butter

מכשירים

בלנדר

חומרים

  • 1 כוס שמן זית – אפשר להחליף חצי מהכמות בשמן ניטראלי אחר
  • 1/2 כוס משקה סויה ("חלב" סויה) ללא סוכר מצונן מהמקרר – רק תחליף חלב מסויה 
  • 1/3 כפית מלח – לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור טחון  – לא הכרחי
  • 4-5 ענפים של פטרוזיליה, בעיקר החלק עם העלים (לטעמים אחרים שמיר, בזיליקום וכד')
  • 1/2 כפית שום גבישי – לפי הטעם
  • כף מיץ לימון

ההכנה

  1. לשים את החומרים מלבד מיץ הלימון בבלנדר ולעבד עד שמסמיך (אם לא מסמיך מספיק, מוסיפים עוד מעט שמן זית וממשיכים לעבד).
  2. כשמסמיך מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לעבד, הממרח מסמיך יותר.
  3. טועמים (מתפעלים מהטעם והמרקם) ומתקנים תיבול אם צריך.
  4. מעבירים לכלי אחסון מכוסה במקרר , הממרח מתייצב במקרר אולם נשאר נוח למריחה.

הערות

  • הממרח לא נמס כמו חמאה על דברים חמים (כמו טוסט או תפוח אדמה).
  • מעדיפה להשתמש כאן בשום גבישי ולא בשן שום מחשש שישארו גושי שום בממרח.
  • היחס של כפול שמן מ"חלב" סויה עובד בכל מכשיר שניסיתי, לפעמים צריך להוסיף עוד מעט שמן על מנת שיצליח. בבלנדרים ממש חזקים ניתן לנסות להפחית מכמות השמן, אפשר להתחיל עם פחות שמן (2/3 כוס במקום כוס) ולהוסיף בהדרגה עוד שמן עד שמסמיך.

בתיאבון!

מודעות פרסומת