תגיות
זהו מתכונצ'יק בסיסי שמהווה תחליף עשיר וטעים לשמנת לבישול (לא להקצפה!), מיועד להסמכה והקרמה או כחלק ממתכונים אחרים, משמש במטבח ההודי. מתקבלת שמנת פרווה טבעית.
מכשירים
בלנדר
חומרים
- 100 גר' אגוזי קשיו לא קלויים (בערך 3/4 כוס מידה) + מים להשריית האגוזים
- 150 מל' מים טריים (כ- 2/3 כוס מידה)
הכנה
- להשרות 4 שעות את הקשיו במים, אפשר גם יותר, אבל במקרר. אני בדר"כ משרה מיום קודם במקרר בכלי סגור.
- לסנן ולשטוף ממי ההשריה.
- לטחון בבלנדר את הקשיו והמים הטריים למרקם הכי חלק שאפשר.
- לשמור בכלי סגור במקרר.
הערות
- ההשריה עוזרת לפעולת הטחינה, ככל שהבלנדר טוב יותר אפשר לקצר .
- אפשר כמובן להכפיל כמויות או לדלל במים לפי הצורך.
- אני משתמשת לתבשילים כמו שזה או בתוספת תחליף חלב ללא סוכר וללא טעמים פתרון נפלא לפירה חלק וקרמי או פסטה אלפרדו.
בתיאבון!