תגיות

, , ,

זהו מתכונצ'יק בסיסי שמהווה תחליף עשיר וטעים לשמנת לבישול (לא להקצפה!), מיועד להסמכה והקרמה או כחלק ממתכונים אחרים, משמש במטבח ההודי. מתקבלת שמנת פרווה טבעית.

Kashio2

Kashio0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מכשירים

בלנדר

חומרים 

  • 100 גר' אגוזי קשיו לא קלויים (בערך 3/4 כוס מידה) + מים להשריית האגוזים
  • 150 מל' מים טריים (כ- 2/3 כוס מידה)

הכנה

  1. להשרות 4 שעות את הקשיו במים, אפשר גם יותר, אבל במקרר. אני בדר"כ משרה מיום קודם במקרר בכלי סגור.
  2. לסנן ולשטוף ממי ההשריה.
  3. לטחון בבלנדר את הקשיו והמים הטריים למרקם הכי חלק שאפשר.
  4. לשמור בכלי סגור במקרר.

הערות

  • ההשריה עוזרת לפעולת הטחינה, ככל שהבלנדר טוב יותר אפשר לקצר .
  • אפשר כמובן להכפיל כמויות או לדלל במים לפי הצורך.
  • אני משתמשת לתבשילים כמו שזה או בתוספת תחליף חלב ללא סוכר וללא טעמים פתרון נפלא לפירה חלק וקרמי או פסטה אלפרדו.

בתיאבון! 

 

מודעות פרסומת