תגיות

, , , , , , , , , , ,

רעיון מדליק ופשוט המאפשר להכין בבית ע"י חימום במיקרוגל מנה טעימה ומזינה משלושה מרכיבים, הראשון חומוס גרגרים, השני סלט טחינה והשלישי סלט חצילים בטחינה במרקם קרמי שמהווה תחליף לממרח חומוס במסבחה הקלאסית. אז מה צריך?

Eggplant Masabacha

השכבה הראשונה בצלחת היא חציל בטחינה במרקם קרמי שמהווה מתכון פשוט בפני עצמו.

טוחנים בבלנדר למרקם חלק את המרכיבים הבאים:

  • חצילים קלויים – חורצים (או דוקרים במזלג) חצילים מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה ב-180 מעלות. הופכים את החציל עד שנקלה טוב מכל הכוונים ומתרכך ומשאירים להצטנן. מוציאים את תוכן החציל מהקליפה למסננת שיגיר נוזלים במקרר כשהמסננת מכוסה בניילון נצמד לכמה שעות (ואפילו יום שלם). אפשר כמובן לקלות את החצילים בכל דרך שאתם רגילים.
  • 1/2 כף מיץ לימון על כל חציל  (כמות משוערכת צריך להוסיף בהדרגה ולטעום)
  • כף גדושה סלט טחינה (ראה מתכון) או 1/2 כף טחינה גולמית על כל חציל
  • שום לפי הטעם או שום גבישי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט סוכר או תחליף לטשטש מרירות לפי הצורך

הערה – לסלט חצילים בטחינה קלאסי משתמשים ביותר טחינה וטוחנים את החציל בפולסים למרקם גס או אפילו קוצצים את החציל בסכין.

מתקנים תיבול ושומרים בקופסא במקרר.

Eggplant

השכבה השניה היא גרגרי חומוס מבושלים.

משרים 1 ק"ג גרגרי חומוס (מהסוג הקטן יותר) לכיממה במים, כאשר מידי פעם מחליפים את המים. שוטפים את הגרגרים במסננת ושמים בסיר, מכסים במים קצת מעל לגובה הגרגרים ומוסיפים כפית סודה לשתיה. כשרותח מקפים את הקצף ומבשלים בסיר מכוסה. לאחר שעת בישול, מוסיפים מים רותחים אם הגרגרים לא מכוסים במים, באם הגרגרים לא התרככו משמעותית מוסיפים עוד 1/2-1/4 כפית סודה לשתיה וממשיכים לבשל עד לריכוך. למסבחה (ומבחינתי לכל שימוש) הגרגרים צריכים להיות רכים ונימוחים, קצב ההתרככות שלהם תלוי בעיקר בסוג הגרגרים וטריותם. בטווח של שעה וחצי עד שעתיים ואפילו יותר, הגרגרים אמורים להתרכך. כשהגרגרים מוכנים מוסיפים כפית מלח ונותנים להצטנן במשך מספר שעות בסיר סגור, הגרגרים ממשיכים עדיין להתרכך ונוזל הבישול מסמיך, אפשר להעביר את הסיר למקרר כשאינו חם מידי לכך. מעבירים את הגרגרים עם נוזל הבישול הג'לטיני לקופסאות ומאחסנים בהתאם לקצב הצריכה, במקרר (לצריכה עד שבוע) ובמקפיא (לטווח ארוך יותר).

השכבה השלישית סלט טחינה

500 גר' טחינה גולמית + רבע כוס מיץ לימון + 1/2 כפית מלח + טיפונת סוכר + מים לסמיכות הרצויה לבחוש עד למרקם חלק ולשמור במקרר.

הרכבת המנה

לשים את שלוש המרכיבים בצלחת בשכבות או מעורבבים ולחמם בעדינות במיקרו למנה חמימה. לפזר למעלה תוספות לפי הטעם, שמן זית, פטרוזיליה, שום כתוש, פלפל חריף מרוסק, מיץ לימון, כמון וכד'.

בתיאבון!

 

מודעות פרסומת