תגיות

, , , , ,

אינני מחובבי הגבינות למריחה, מאז ומעולם לא אכלתי גבינות לבנות , דווקא עם המעבר לטבעונות התחלתי להכין כל מיני ממרחים דמויי גבינה. הגבינה למריחה הקלה ביותר להכנה והטובה ביותר שהכנתי עשויה משילוב של טופו ושמנת קשיו (גבינה זו מהווה את הבסיס להמון מאכלים בעלי טעמים גבינתיים שהכנתי). לשימוש כממרח אני מוסיפה עשבי תיבול ופלפל חריף, כך שמתקבל ממרח פיקנטי בחריפות קלה. על רמת התיבול והחריפות אתם יכולים לשלוט בהתאם לטעמכם, כמו כן תרגישו חופשיים להוסיף כל מה שאתם אוהבים לגבינה שלכם. ההכנה קלה ביותר, השריה מוקדמת של הקשיו במים והכנסת כל המצרכים לבלנדר לעיבוד. מתקבל כ-600 גר' של ממרח גבינה טעים ובריא ללא חומרים שמתחילים באות E. אפשר להשתמש (והשתמשתי) בגבינה המתקבלת כבסיס למתכונים אחרים.

chease4

מכשירים דרושים

בלנדר

חומרים

  • 100 גר' אגוזי קשיו טבעיים (מושרים במים כ-4 שעות לפני ההכנה)
  • 150 מ"ל מים טריים
  • חבילה טופו רגיל או רך (300 גר' או 330 גר') מנוגב מנוזלים וחתוך לבלנדר (טופו רך נטחן יותר בקלות לממרח חלק, עשיתי עם שני הסוגים ותמיד יצא מצוין)
  • 4 כפות מיץ לימון
  • חתיכה פלפל חריף או פלפל שחור טחון (לפי הטעם)
  • 3-4 גבעולי פטרוזיליה (החלק שקרוב לעלים) – אפשר גם יותר
  • 3/4 כפית מלח (לפי הטעם)
  • 1/2 כפית שום גבישי או שן שום
  • כף פתיתי שמרי בירה – מוסיף טעם גבינתי חזק – לא הכרחי, ניתן להחליף בעוד קצת שום או/ו קצת עשבי תיבול
  • 1/2 כפית מיסו בהיר – מוסיף מליחות וטעם תסיסה – לא הכרחי, ניתן להחליף במעט רוטב סויה
  • כ-1/4 כוס מים לפי הצורך.
  • אפשר להוסיף תוספות להגשה – שמן זית, זעתר וכד'

Chease2

לפני ההכנה

משרים את הקשיו והמים כ-4 שעות לפני ההכנה על מנת להקל על טחינת הקשיו (אפשר להשרות גם יותר בכלי סגור במקרר) – ככל שהבלנדר חזק יותר ניתן לקצר את משך ההשרייה.

ההכנה

  1. מסננים את הקשיו ממי ההשריה. מכניסים את הקשיו והמים הטריים לבלנדר ומתחילים לעבד, מוסיפים טופו וממשיכים לעבד.
  2. מוסיפים מים לפי הצורך (מעט ובהדרגה, לפי כמות הנוזלים שחסרה בבלנדר לעיבוד ולפי הסמיכות הרצויה). מוסיפים את כל שאר החומרים ומתבלים לפי הטעם. להתאים את הכמויות וסוג התיבול לטעם האישי.
  3. כשהממרח מוכן מעבירים לכלי סגור במקרר. הממרח מסמיך מעט ומתייצב במקרר.

הערה

גבינה זו מוסמכת בקמח הניבה מילוי מדהים למתכון בורקס גבינה גדול מאתמול. כשמשתמשים בגבינה לאחר מנוחה במקרר , היא יציבה וסמיכה, אולם אם רוצים למלא בורקס איתה מיד לאחר ההכנה, אפשר להסמיך אותה ע"י ערבוב עם קמח לפי הצורך.

בתיאבון!

 

מודעות פרסומת