תגיות

, , ,

קינוח פירותי עשיר מאוד ואם זאת חמצמץ ומרענן, בטעמי שקדים ופירות, ללא שמנת צמחית, ללא שומן מוקשה, ללא אינסטנט פודינג וללא מוצרי סויה. קל להכנה, צריך להכין לפחות מספר שעות מראש ועדיף יום קודם.

malabi2

 

מכשירים

מאזניים, כיריים

כלים

גביעי הגשה, סיר ומטרפה ידנית (רצוי לחלק לכ-10 גביעי הגשה)

חומרים (הקינוח מאוד עשיר ומומלץ לחלק ל-10 גביעים)

  • קופסא (400 גר') קרם קוקוס (השתמשתי ב-17.5% שומן)
  • 75 גר' ממרח שקדים
  • כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 42 גר' קורנפלור (4 כפות)
  • 1/4 כוס סוכר (50 גר')

חומרים לקישוט

פירות העונה, שקדים וכד'

לפני ההכנה

אם גביעי ההגשה מזכוכית מניחים במקום חמים על מנת שלא נמזוג עיסה חמה לכלי זכוכית קר שעלול להסדק. אפשר גם למזוג ולהגיש בכלי אחד גדול כמו עוגה.

הכנה

  • שמים את הקורנפלור בכלי ומוזגים עליו חלק מקרם הקוקוס (בערך חצי כוס או קצת יותר, על מנת להמיס בו את הקורנפלור, בוחשים היטב עד שאין גושי קורנפלור) .
  • את שאר החומרים כולל מה שנשאר מקרם הקוקוס מחממים בסיר תוך כדי בחישה (עדיף עם מקצף) עד לתחילת רתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוזגים את תערובת הקורנפלור תוך המשך הבחישה באיטיות לסיר.
  • ממשיכים לבחוש את הסיר על הלהבה הכי קטנה (משהו בין דקה לכמה דקות), עד שמסמיך מאוד (כמו דייסה) ואז מכבים את הלהבה.
  • מוזגים לגביעים (צריך לבחור מצקת שמתאימה לפתח הגביעים, מצקת של רוטב או כף הגשה גדולה) את תכולת הסיר ומישרים את פני הקרם. משאירים בטמפ' החדר שיתייצב.

קישוט

כשמתייצב חלקית מקשטים בפירות  ושקדים (שדוחפים קצת לתוך הקרם). כשפושר מכסים את הגביעים ומניחים במקרר.

malabi4

הערות

אפשר גם למזוג ולהגיש בכלי הגשה אחד גדול כמו עוגה או להכין כשכבה עליונה לעוגה נמוכה, בתבנית עגולה של 22 ס"מ קוטר, תצא שכבה של כ-2 ס"מ. (בתמונות ישנה כמות כפולה שיוצרת בתבנית 22 שכבה של כ-4 ס"מ. על עוגה נמוכה, כמות רגילה שתיצור שכבה של 2 ס"מ תספיק בהחלט. התמונה נועדה להמחיש את יציבות הקינוח).

malabi3

בתיאבון!

 

 

 

מודעות פרסומת