תגיות

, , , , , , , , , , , , ,

סלט שמשלב טעמים של שלושה מאכלים אהובים, עלי גפן ממולאים באורז, מג'דרה וטבולה. הסלט טעים פושר (וגם מהמקרר) ולכן מתאים לאיחסון בקופסא במקרר, שאותה לוקחים למחרת לעבודה, ללימודים או לפיקניק. המטרה כאן היא לקבל את האורז עם מינימום עמילן, שיהיה פחות דביק מאורז אחד אחד. נשיג זאת ע"י  השריית אורז מלא לא עגול (הריח של הבסמתי מנצח) במים לכמה שעות ובישולו במי מלח כמו פסטה. לאחר הבישול נשטוף את האורז במים לסלק עד כמה שאפשר את העמילן. הביקור שלנו אתמול אצל גיסתי רחל שציידה אותי בעשבים ופירות מחצרה לצילומים באתר, הוליד את הסלט של היום.

Raise salad2

חומרים

  • 1/4 1 כוס אורז (לפני הבישול) מלא ארוך מבושל – (השתמשתי באורז בסמתי מלא) מושרה לכמה שעות במים, אח"כ מבושל במי מלח כמו פסטה עד לדרגת נעים לנגיסה כ-20 דקות ולבסוף שטוף במים במסננת
  • כ-170 גר' (לפני הבישול) עדשים שחורות מבושלות  – מושרות לכמה שעות במים, אח"כ מבושלות במים בלי מלח עד לדרגת נעים נגיסה (כ-10 דקות) ולבסוף שטופות במים במסננת. (אני משרה מבשלת ושוטפת בכל פעם חצי קילו, מחלקת ל-3, משתמשת בשליש ואת השאר שומרת במקרר או במקפיא)
  • 1/3 צנצנת (כל הצנצנת מכילה 400 גר' מסונן) עלי גפן –  שהיו 3 פעמים מושרים במים מספר דקות ואח"כ שטופים ממי ההשריה, ומורתחים במים בלי מלח לכ-10 דקות ולבסוף עברו שטיפה במים במסננת.
  • 3 ראשי בצל ירוק קצוצים
  • 3 גבעולי נענע או נענע מנטה – רק העלים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן חמוציות
  • 2 כפות שמן זית (לפי הטעם)
  • 2 כפות מיץ לימון (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • אפשר להוסיף עשבי תיבול, שקדים וירקות שונים לפי מה שמתאים לכם

לפני ההכנה

כל העבודה בסלט היא רק הכנת האורז, העדשים ועלי הגפן לפני ההכנה. רק האורז סופג מלח בבישולו במי מלח. עדשים כמו כל שאר הקטניות מבשלים במים בלי מלח עד לדרגת הריכוך הרצויה. מעלי הגפן המשומרים צריך להוציא את המלח. זמן הבישול של האורז והעדשים משתנה משמעותית בהתאם לזמן ההשריה שלהם, לא חייבים להשרות אבל זה מקל על העיכול ומקצר את הבישול. אי אפשר ולבשל אותם ביחד באותו סיר (אפשר אחד אחרי השני באותו סיר ), משום שאין לדעת כמה זמן ייקח לכל אחד מהם להתרכך.

Raise salad1

ההכנה 

מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ונהנים.

בתיאבון!

מודעות פרסומת