תגיות

, , , , , , , , , , , ,

מה דעתכם על פלאפל דיאט? לא סתם פלאפל עגול, אלא כזה קריספי שכולו הציפוי החיצוני (כמו שטוחים, רק בפלאפל). כמו כל ההמצאות הגאוניות, המתכון הזה נולד בטעות או יותר נכון מעצלות, עד אז אפיתי פלאפל כקציצות. אני מכינה את התערובת של הפלאפל לאפייה קצת יותר שמנה מהתערובת המקובלת לטיגון (עם טחינה) כפיצוי על השמן שהפלאפל סופג בטיגון, האפייה היא בחום גבוה של 240 מעלות.

Falafel1

באחד הימים, הייתה מוכנה תערובת לפלאפל לאפיה במקרר, התכוונתי לאפות אותם כקציצות והאורחים היו צריכים להגיע. נ. צועק לי מהמטבח "מה עוד יש לעשות?!" ואני עונה: "לשים את הפלאפל בתנור!". הדיאלוג ממשיך "איך לשים?!", "תיקח נייר אפייה, תשמן אותו בתבנית השטוחה של התנור ותשים עליו את הפלאפל!".

נכנסתי למטבח וחשכו עיני, תערובת הפלאפל הייתה מרוחה על נייר האפייה שבתבנית. "מה עשית?", "שמתי את הפלאפל בתבנית." , "למה לא עשית כדורים?", "מה זה משנה, מה זה לא ייאפה?", "איך אני אספיק עכשיו?", "זהו, שבמקום לבזבז את הזמן, כבר שמתי את הפלאפל.", "אני תמיד הופכת באמצע האפייה", "זה דק לא צריך להפוך", "טוב, אז לפחות תעשה חריצים שיהיה אפשר לחלק למנות." התבנית נכנסה לתנור, לא היה צריך להפוך באמצע וזה מה שיצא.

Falafel3

מכשירים

מעבד מזון, תנור אפייה

כלים

תבנית התנור השטוחה

חומרים (מספיק ל-2 תבניות בערך)

  • נייר אפייה – הכרחי
  • 1/2 ק"ג (לפני ההשרייה) גרגרי חומוס מושרים ל-24 שעות לפחות כשהמים מוחלפים מידי פעם (אני משתמשת בסוג הקטן יותר)
  • 2 כפות טחינה גולמית או 4 כפות סלט טחינה
  • בצל בינוני/קטן
  • 1/2 ראש שום – שיניים מקולפות – לפי הטעם
  • כפית מלח
  • כפית כמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • כ-3/4 כוס מים – אפשר להוסיף עוד קצת לפי הצורך
  • חופן פטרוזיליה קצוצה או כוסברה או מיובש (לא הכרחי)
  • 1/4 כפית כוסברה בתבלין (לא הכרחי)
  • חתיכה פלפל חריף או סחוג (לא הכרחי)
  • 2 כפות קמח (רגיל או מלא) –  אפשר להוסיף עוד קצת לפי הצורך
  • 1/2 כפית אבקת אפייה

לפני ההכנה

להשרות את גרגרי החומוס לפחות 24 שעות לפני ההכנה ואפשר עד 48 שעות, להחליף מים מידי פעם, ככל שעובר יותר זמן ויותר חם להחליף מים בתדירות גבוהה יותר.

Falafel5

הכנה

  1. לשטוף את גרגרי החומוס טוב במסננת.
  2. לטחון את כל החומרים חוץ מהקמח ואבקת האפייה במעבד מזון (אם לא נכנס בפעם אחת, אפשר בכל פעם לטחון חלק ולהעביר לקערה לערבוב סופי), החתיכות צריכות להיות עד 2-3 מילימיטר בערך ואם חלק מהחתיכות קצת יותר גדול, זה גם בסדר.
  3. להוסיף קמח ואבקת אפייה ולבחוש שיבלעו בעיסה, לטעום ולתקן תיבול, להוסיף מים לדילול או קמח להסמכה לפי הצורך. צריכה לצאת עיסה גרגרית שאפשר לעשות ממנה קציצות.
  4. לחמם תנור ל240 מעלות. לשמן נייר אפייה בתבנית התנור.
  5. לשטח כ-1/2 מהעיסה (לפי איך שיוצא לכם) בתבנית בידיים רטובות בגובה כ-3 מילימטר.
  6. לקחת סכין לא חד ועם הצד הכהה שלו (כמו בתמונה לפני ההערות) לעשות חריצים בזהירות שהנייר לא ייקרע, לחלק לריבועים/מלבנים של 3-4 ס"מ.
  7. להכניס לתנור עד שמזהיב בערך 25-30 דקות.
  8. את העיסה שנשארה אפשר לשמור במקרר יום יומיים או להקפיא, רוב הסיכויים שיחטפו מהתבנית ותצטרכו להכין עוד אחת.

Falafel6

הערות

  • אני מכינה תמיד כמות כפולה מק"ג חומוס, טוחנת בכמה פעמים במעבד מזון ומערבבת בקערה גדולה.
  • אפשר לשמור את העיסה במקרר יום יומיים או להקפיא בקופסאות.
  • להגיש עם סלט טחינה ואם חסר לכם שמן בפלאפל, אפשר לטפטף שמן זית מבחוץ (יותר בריא מהשמן של הטיגון).
  • אפשר להכין קציצות פלאפל אפוי ואז צריך להפוך את הקציצות באמצע האפייה.
  • אפשר להחליף את הקמח בקמח אורז.

Falafel2

בתיאבון!

מודעות פרסומת