תגיות

, ,

כדורי בצק בטעם פיצה שבתוכם מסתתר זית מגולען. רענון שעשיתי לחטיף שהיה במקור מבצק שקם. המתכון כאן ללא דברי חלב וללא מרגרינה וכמובן גם מופחת שומן.  מדובר בכדורי בצק שמופיעים בגרסה העדכנית בטעם פיצה, קלים מאוד להכנה שבתוכם נמצא זית מגולען, מומלץ להכפיל כמויות.

Pizza balls2

מכשירים

תנור

כלים

תבנית התנור

חומרים

  • 1/2 1 כוס קמח מלא (אפשר גם רגיל, 189 גר' קמח מלא, 210 גר' קמח רגיל)
  • 1 כוס קמח רגיל (140 גר')
  • 2 כפיות אבקת אפייה (אני משתמשת בללא אלומיניום)
  • 1 יוגורט סויה במתיקות מעודנת ניטראלי לא בטעמי פירות (המתיקות מחליפה תוספת סוכר) – מחליף את השמנת בבצק שקם (הגביע נמכר בזוגות)
  • 1/2 כוס שמן זית – מחליף 1/2 חב' מרגרינה בבצק שקם (100 גר')
  • 1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק – מחליף 1/2 חב' מרגרינה בבצק שקם (אין טעם תפוחים לבצק, 120 גר')
  • 1 כף פתיתי שמרי בירה (מוסיפים טעם גבינתי חזק, אם אין – אפשר להוסיף עוד טיפה שום גבישי ו/או עשבי תיבול יבשים)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 2-3 כפות רסק עגבניות (או קופסא קטנה של 100 גר')
  • כפית תערובת עשבי תיבול איטלקיים יבשים, או עשבי תיבול יבשים שאוהבים.
  • זיתים מגולענים

Pizza balls1

הכנה

  • בוחשים את כל החומרים חוץ מהזיתים בקערה לבצק, מתקבל בצק נוח לעשות כדורים. טועמים את הבצק ומתקנים תיבול שיתקבל דומה לטעם פיצה.
  • מניחים את הבצק לחצי שעה (לפחות) במקרר.
  • מחממים את התנור ל – 180 מעלות (מצב טורבו אם יש). עושים כדורים קטנים מהבצק כשבכל אחד מהם עושים חור מכניסים זית וסותמים את החור בבצק, הבצק נוח לעבודה.
  • מסדרים את הכדורים על תבנית אפייה עם נייר אפייה או משומנת.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש, עד שמתחיל להזהיב, בערך 20 דקות.

הערות

רעיון ראשון – שיטחתי את הבצק בתבנית התנור (בדומה לקרקר פלאפל), ולחצתי עליו טבעות זיתים, אפיתי כ- 20 דקות, חותכים לריבועים כשאפוי (כמו פיצה). יצא מדהים!

Vegan Flat Pizza2

רעיון שני – שיטחתי את הבצק בתבמית התנור. עליו לחצתי תערובת של כחצי קופסת זיתים מגולענים, חופן עגבניות לחות משקית (כאלו שלא צריך להשרות) ורבע בצל גדול שרוסקו גס בבלנדר. מדהים!

בתיאבון!

 

 

מודעות פרסומת