תגיות

, , , , , , , , ,

המריחות המתוקות שאני מכינה מבוססות על חמאת אגוזים (או שומשום, שקדים וכד') מדוללת במים ומומתקת בתמרים (או ממתיק אחר לבחירתכם). ממרחים אלו קלים מאוד להכנה ומתאימים לכריכים למאפים ולממתקים.

כשמדובר בממרחים קנויים, רוב הממרח מורכב מסוכר ושומן (החומרים על האריזה כתובים בסדר לפי כמותם במוצר הסופי).  בממרחים המפורטים כאן, רוב הממרח מורכב מחמאת אגוזים (שמכילה כמות גדולה של שומן מהאגוזים). חמאת האגוזים מדוללת במים (כמו סלט טחינה) ומומתקת ע"י תמרים או ממתיק שתבחרו.

יש כאן שני ממרחים כאשר אתם יכולים על פי אותו העקרון להכין את הגרסאות שלכם. בממרחים בטעם קקאו יש צורך ביותר ממתיק.

Halva1

 

מכשירים בלנדר או מעבד מזון

מתכון 1 – ממרח חלבה

חומרים

  • 250 גר' טחינה גולמית – השתמשתי במלאה, אפשר להשתמש ברגילה – מהווה את חמאת האגוזים במתכון
  • 8 תמרי מג'הול גדולים מגולענים (כ-160 גר') – אפשר סוכר או ממתיק אחר במקום
  • 200 מ"ל מים
  • 1 שקית סוכר וניל (לא הכרחי, אפשר כפית תמצית או בלי)
  • תוספות אפשריות – תוספת ממתיק, קקאו, אגוזים שונים וכד' (בממרח עם קקאו צריך יותר ממתיק)

הכנה

  1. מכניסים את הטחינה, התמרים המים והוניל לבלנדר ומעבדים לעיסה חלקה.
  2. טועמים ומתקנים טעמים, מוסיפים מתיקות אם צריך (בשלב זה כבר לא כדאי להוסיף תמרים, על מנת לא לפגוע במרקם החלק אלא ממתיקים אחרים). אפשר להוסיף תוספות אחרות ולתקן טעמים בהתאם לטעם המתקבל עם התוספת. אם סמיך אפשר להוסיף מעט מים.
  3. מעבירים לכלי סגור ושומרים במקרר. הממרח מסמיך מעט במקרר.

מתכון 2 – ממרח אגוזי לוז וקקאו

חומרים

  • 200 גר' אגוזי לוז קלויים וקלופים מרוב הקליפה החומה
  • 10 תמרי מג'הול מגולענים – (כ- 200 גר' נטו)
  • 2 כפות קקאו (כ- 20 גר')
  • 1 שקית סוכר וניל (לא הכרחי, אפשר כפית תמצית או בלי)
  • 1 כוס מים
  • 1-2 כפות שמן קוקוס (לא הכרחי, תורם לברק וחלקלקות)

הכנה

  1. מכניסים את האגוזים לבלנדר או למעבד מזון, בהתחלה נוצרת אבקה, אולם אם מתעקשים וממשיכים עוד מספר דקות (כשמידי פעם עוצרים, מסירים את המיכל מהמנוע ומורידים מהדפנות את החומר לתוך העיסה), נוצרת חמאת אגוזים נוזלית. לעיתים בגלל חוסר התאמה של גודל המיכל לכמות האגוזים (אם כמות האגוזים קטנה מידי למיכל) קשה להגיע למצב של חמאת אגוזים נוזלית חלקה (כמו טחינה), תמשיכו לפי ההוראות, במרקם יורגשו פרורי אגוזים אבל הממרח יהיה עדיין טעים מאוד.
  2. מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לעבד למרקם חלק. טועמים ומוסיפים מתיקות אם צריך (בשלב זה כבר לא כדאי להוסיף תמרים, על מנת לא לפגוע במרקם החלק אלא ממתיקים אחרים). אם סמיך אפשר להוסיף מעט מים.
  3. מעבירים לכלי סגור ושומרים במקרר. הממרח מסמיך מעט במקרר.

Halva2

בתיאבון!

הערה

באינטרנט קיימים עוד מתכונים לממרחים דמויי נוטלה שאינם על בסיס שמן אלא בתוספת מים או חלב צמחי כמו הפי בייקינג –  הבלוג של עידן גבאי 

 

 

מודעות פרסומת