תגיות

, , , , ,

הידעתם כמה זול ופשוט להכין בולונז או צ'ילי או סלופי ג'וי צמחיים? ע"י תהליך פשוט אפשר לקבל טחון מהצומח למגוון תבשילים מזינים, מצורף מתכון פשוט לבולונז שמהווה בתוספת אטריות, אורז או פירה ארוחה מנחמת ומזינה שלמה.

Vegan Bologneze3

פתיתי סויה בפרורים ניתן לקנות  במחיר של כ-7  ש"ח ל-200 גר', מנגד אפשר לקנות בתפזורת במחיר של כ-12 ש"ח לק"ג. 100 גר' מוצר מניבים כ-400 גר' טחון מהצומח, כך שבמחיר של 1.20 – 3.50 ש"ח ניתן להפיק כ-400 גר' חומר גלם לבישול.

מכשירים

כיריים

אז מה התהליך?

  1. לוקחים 200 גר' פתיתי סויה ושמים בסיר בתוספת כפית מלח, חצי כפית מכ"א מהתבלינים פלפל שחור טחון, שום גבישי ופפריקה מתוקה ובנוסף כרבע כפית כמון ומעט כורכום אפשר להוסיף כל תבלין שאוהבים. פתיתי הסויה חסרי שומן וחסרי תיבול, תוספות של שומן ותבלינים נוספים יגיעו בתבשיל שבו יתבשלו פתיתי הסויה לבסוף.
  2. ממלאים את הסיר במים ומרתיחים, משאירים להתבשל על אש קטנה כ-5 דקות ומכבים את האש. עדיף להשאיר עוד קצת במים וכשפושר לסנן (במסננת שמתאימה לחום), אם ממהרים אפשר לסנן מיד.
  3. להשאיר במסננת ולסחוט קלות (אם החומר חם למגע אפשר לשטוף במים קרים, על מנת שאפשר יהיה לסחוט). קיבלנו כאן כ-800 גר' טחון (שחצי אפשר להשתמש וחצי להקפיא בקופסא לפעם הבאה).

vegan minced meat

מתכון בולונז

חומרים

  • טחון שהוכן מכ-100 גר' פתיתי סויה (חצי כמות אם מכינים 200 גר')
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל קצוץ
  • 3-4 שיני שום או שום קפוא
  • 2 גזרים קצוצים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • אפשר להוסיף עוד ירקות כמו קישוא מגורר או סלק קטן שמוסיף המון צבע אם אוהבים
  • עדשים שחורות  מבושלות (לא הכרחי, מהווה תוספת קרנצ'ית למרקם) – 1/3 כמות שיוצאת מחצי ק"ג לפני הבישול (כ-170 גר' לפני הבישול)
  • כ-3/4 כוס יין אדום יבש (או מרק ירקות או מים)
  • קופסא (800 גר') עגבניות קלופות קצוצות או כתושות או רוטב מקס
  • 2-3 כפות רסק עגבניות או קופסא קטנה
  • כפית סוכר או ממתיק
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • שבבי צ'ילי גרוס (לא הכרחי)
  • עשבי תיבול אטלקיים מיובשים – תערובת מוכנה או ממה שרוצים
  • מעט כורכום (לא הכרחי)

Vegan Bologneze1

הכנה

  1. מטגנים בצל בשמן (הפתיתים יבשים וצריכים שמן) וכחצי כפית מלח (עוזר להגרת נוזלים), כשהבצל נהיה שקוף מוסיפים את השום. מוסיפים את הסלרי והגזר ואם רוצים עוד ירקות ומאדים.
  2. מוסיפים את הטחון ואם רוצים גם עדשים וממשיכים לאדות/ לטגן תוך בחישה. מוסיפים את התבלינים לפי הטעם (עדיף לשים פחות מאשר יותר, משום שבסוף נוסיף שוב תבלינים).
  3. מוסיפים את היין ובוחשים היטב. מוסיפים גם את העגבניות (אני קונה שלמות קלופות וקוצצת, אבל אפשר להשתמש גם במרוסקות וגם ברוטב מקס שמגיע מתובל). מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים היטב.
  4. עכשיו נותר לבדוק ולתקן תיבול. אם חמוץ, מוסיפים מעט סוכר, בודקים מליחות וחריפות ומוסיפים אם צריך. אם עשבי התיבול לא מורגשים, מוסיפים. אם צריך יותר נוזלים, מוסיפים.
  5. התבשיל מוכן. הוא יכול להמשיך להתבשל על אש קטנה עד לארוחה כשבוחשים מידי פעם ומוסיפים נוזלים אם צריך. זה הזמן לבשל פסטה או תוספת אחרת לרוטב.

Vegan Bologneze2

בתיאבון!

הערה

מתקבל בולונז פרווה שעליו אפשר לגרר בפומפיה דקה אגוזי ברזיל כתוספת.

 

מודעות פרסומת