תגיות

, , , ,

עוגה זו שוקולדית ופאדג'ית בטירוף ומצד שני לא מכילה חמאה או ביצים ולכן אין צורך לחשוש מביצים לא מבושלות בבצק. צריך להוציא אותה מהתנור לפני שתיאפה לחלוטין, על מנת  שתצא פאדג'ית, העוגה קלה מאוד להכנה.

Choclade cake2

ההשראה לעוגה מאתר בצק אלים, "עוגת שוקולד פאדג' שפויה". האטרקציה שנשארה מהמתכון המקורי היא הוספת חתיכות שוקולד באמצע האפייה (בחנוכה הנחתי שברי מטבעות ומטבעות שוקולד מעל העוגה). העוגה יכולה לשמש להרבה קינוחים אחרים הדורשים בראוניס כבסיס. בעוגה הזו משתמשת בקמח מלא (בדר"כ משתמשת בעוגות בחצי מנפח הקמח במלא), לדעתי היא יוצאת פאדג'ית ולא דחוסה, אבל למי שרגיל לקמח רגיל, שישתמש בקמח לבן באותו הנפח.

מכשירים

תנור אפייה ומיקרוגל

כלים

תבנית אפייה 20X30 ס"מ, קערה לתערובת המתאימה למיקרוגל

חומרים

  • 160 גר' שוקולד מריר לתערובת העוגה + 100 גר' שוקולד מריר לפיזור מעל העוגה (אפשר גם קצת יותר)
  • כף שמן קוקוס או שמן אחר
  • 1 כוס (240 גר') רסק תפוחי עץ לא ממותק
  • 2 גביעי מעדן אלפרו (אוהבת לשים וניל ו/או עוגיות) – מגיע כרביעיות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס סוכר (150 גר')
  • כוס + 2 כפות קמח מלא (סה"כ 140 גר') – אפשר גם קמח רגיל ואז כוס + 2 כפות קמח הם 160גר' (קמח מלא קל מרגיל)
  • 1 כפית אבקת אפייה (אני משתמשת בללא אלומיניום)
  • קמצוץ מלח

לפני ההכנה

העוגה צריכה להכנס לתנור בטמפ' של 180 מעלות (מצב טורבו אם יש), כך שצריך להדליק את התנור מראש.

הכנה

  1. שמים בקערה את השוקולד שמיועד לתערובת העוגה שבור לקוביות (נעזרים בקוביות לחשב כ-160 גר'), מוסיפים את השמן או חמאת האגוזים. ממיסים בזהירות רבה במיקרוגל. שמים לזמן קצר (כ-20 שניות), מוציאים ובוחשים וחוזרים על התהליך מספר פעמים רק עד שהתערובת אחידה. לקראת סוף התהליך מקצרים את הזמן במיקרוגל, על מנת למנוע שריפה של השוקולד.
  2. מוסיפים את רסק התפוחים, המעדנים, הסוכר והווניל ובוחשים לעיסה אחידה (עד כמה שאפשר).
  3. מנפים את הקמח לתערובת (מומלץ), מוסיפים את המלח ואבקת האפייה ומקפלים בעדינות את הקמח רק עד שאין גושי קמח בעיסה.
  4. מניחים את העיסה בתבנית משומנת (או בתבנית לא משומנת עם נייר אפייה) ומכניסים לתנור שחומם כבר ל – 180 מעלות (מצב טורבו אם יש) לכשבע דקות (אצלי), עד שמתחיל להתייצב.
  5. בינתיים (כשהעוגה בתנור), שוברים/חותכים את השוקולד שמיועד להיות על העוגה לחתיכות בגודל 1/4-1/2 קובית שוקולד, גם חתיכות קטנות יותר ופירורים שנוצרים יפוזרו על העוגה. מכניסים את החתיכות למקרר בינתיים.
  6. עם תחילת התייצבות הבצק, מוציאים את העוגה למשטח מתאים (כמו הכיריים) ומפזרים מעליה את חתיכות השוקולד. הפיזור הרשלני כביכול שמנסה להיות אחיד על פני כל העוגה לוקח כשתיים שלוש דקות.
  7. מחזירים את העוגה לתנור שנית, הפעם כ-15 דקות (אצלי), תלוי בתנור. לעקוב ולשים לב, העוגה מוכנה כשקיסם שנכנס לעוגה יוצא כמעט יבש בשוליים (מעט פרורים) ועם פרורים לחים במרכז העוגה. מכניסים את הקיסם לעוגה בין שלוליות השוקולד שעל העוגה, לא להגיע למצב שהעוגה מזהיבה ואם כן אז להוציא אותה מיד.
  8. כשהעוגה מוכנה להוציא לקירור, הכי נוח על הכיריים, כי כך היא מתקררת גם מלמטה.

Choclade cake1

 בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מודעות פרסומת