תגיות

, , ,

חטיף קל, מהיר להכנה ומזין המביא את טעמי הסמבוסק בזריזות מבלי להתעסק עם הבצק.

Pita 4

 

חומרים

  • חצאי פיתות
  • שמן להברשה (השתמשמשתי בשמן זית)

למילוי

  • בערך 1/2 3 כוסות חומוס מבושל עם נוזל הבישול הג'לטיני (1/3 מהכמות שיוצאת כשמבשלים ק"ג גרגרים) או 2 קופסאות גרגרי חומוס מסוננים בתוספת כ-1/2 כוס מים טריים.
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 2 כפות שמן זית (או אחר)
  • כפית מלח – 1/2 כפית עם טיגון הבצל וכ-1/2 כשמכינים את מילוי החומוס, לפי הטעם
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון (לפי הטעם)
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מעט פפריקה חריפה (לפי הטעם)
  • מעט כורכום

Pita 2

הכנה

  1. מטגנים את הבצלים בשמן ו-1/2 כפית מלח להגרת הנוזלים מהבצל עד להזהבה קלה.
  2. בזמן שהבצל מיטגן, מועכים את גרגרי החומוס המבושלים (עם מועך לפירה או מזלג) לחתיכות בגודל לא אחיד. אם משתמשים בחומוס משימורים או בחומוס קשה למעיכה מכניסים למעבד מזון וטוחנים לעיסה עם חתיכות גדולות.
  3. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים אליו את החומוס ונוזל הבישול שלו או תוספת מים טריים ובוחשים תוך שפשוף התחתית בכף. מוסיפים את התבלינים תוך כדי טעימה, כשרוב הנוזלים התאדו מהעיסה, היא מוכנה. העיסה אחרי שהצטננה יכולה לחכות בקופסא סגורה במקרר.
  4. משמנים נייר אפייה שמונח על תבנית התנור השטוחה. לוקחים את חצאי הפיתות וממלאים בעיסת החומוס, מניחים על נייר האפייה המשומן שבתבנית ומברישים בשמן. אופים בתנור ב-180 מעלות עד להזהבה.

Pita 3

בתיאבון!

 

 

מודעות פרסומת