תגיות

, , , , ,

הגרסה הזרוקה של ההמבורגר, מתכון קל ומהיר כשמתגעגעים לג'אנק פוד. זהו מעין המבורגר מפורר המבושל/מטוגן בצורה המזכירה בולונז, בדר"כ מוגש בלחמנית המבורגר עם התוספות שאוהבים. בתמונה הוגש ברבע בגט, אפשר להגיש ללא לחמניה בתוספת פירה, אורז, סלט וכד'. מאוד טעים!

Slopyjoe

מכשירים

כיריים

כלים

מחבת

חומרים

  • טחון שהוכן מכ-100 גר' פתיתי סויה (חצי כמות אם מכינים 200 גר' – הוראות הכנה למטה) או 400 גר' טחון מהצומח
  • 2 כפות שמן (לפי ההרגל והמחבת)
  • 1 בצל בינוני/גדול קצוץ
  • 3-4 שיני שום או שום קפוא
  • סלסלה פטריות או 2 פטריות פורטבלו קצוצות (לא הכרחי, מוסיף למרקם)
  • 1/2 כוס קטשופ
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 1 כפית חרדל (לא הכרחי)
  • פפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם
  • כמה טיפות טבסקו או שבבי צ'ילי גרוס (לא הכרחי)
  • מעט כמון (לא הכרחי)
  • מעט כורכום (לא הכרחי)
  • לחמניות להגשה (או תוספת לצד התבשיל)
  • ירקות וחמוצים לפי מה שאוהבים
  • רטבים שאוהבים כמו קטשופ, ברביקיו, טבסקו, מיונז טבעוני וכד'

הכנה

  1. מטגנים בצל בשמן (הפתיתים יבשים וצריכים שמן) וכחצי כפית מלח (עוזר להגרת נוזלים), כשהבצל נהיה שקוף מוסיפים את השום. מוסיפים את הפטריות ומטגנים/מאדים.
  2. מוסיפים את הטחון ואת הקטשופ והתבלינים לפי הטעם וממשיכים בבישול.
  3. כאשר התערובת מתייבשת ומתחילה להזהיב היא מוכנה, יכולים לטעום ולתקן תיבול בסוף התהליך.
  4. מגישים בלחמניות ועם התוספות שאוהבים.

הכנת טחון מהצומח מפתיתי סויה

vegan minced meat

  1. לוקחים 200 גר' פתיתי סויה ושמים בסיר בתוספת כפית מלח, חצי כפית מכ"א מהתבלינים פלפל שחור טחון, שום גבישי ופפריקה מתוקה ובנוסף כרבע כפית כמון ומעט כורכום אפשר להוסיף כל תבלין שאוהבים. פתיתי הסויה חסרי שומן וחסרי תיבול, תוספות של שומן ותבלינים נוספים יגיעו בתבשיל שבו יתבשלו פתיתי הסויה לבסוף.
  2. ממלאים את הסיר במים ומרתיחים, משאירים להתבשל על אש קטנה כ-5 דקות ומכבים את האש. עדיף להשאיר עוד קצת במים וכשפושר לסנן (במסננת שמתאימה לחום), אם ממהרים אפשר לסנן מיד.
  3. להשאיר במסננת ולסחוט קלות (אם החומר חם למגע אפשר לשטוף במים קרים, על מנת שאפשר יהיה לסחוט). קיבלנו כאן כ-800 גר' טחון (שחצי אפשר להשתמש וחצי להקפיא בקופסא לפעם הבאה).

בתיאבון!

 

מודעות פרסומת