תגיות

, , , , , ,

ממרח זה לפי מה ששמעתי הוכן ע"י הסבתא של אבי וגם ע"י אמי.  זהו מתכון כל כך פשוט ובכל זאת אני כותבת אותו רק עכשיו, לאחר שנוצר מכורח הנסיבות.

ביום שישי הוזמן ממני שוב חמין עם שעועית וגריסים (המתכון הקודם). השריתי את הגריסים במים והתחלתי לבשל בישול ראשוני את השעועית. להפתעתי גיליתי בקערת הגריסים חרקים צפים (עוד סיבה להשרות דגנים), נ. שיצא לקניות התבקש להוסיף  גריסים לרשימה. השעועית שהתבשלה חלקית חיכתה במי הבישול החמים ובינתיים טיגנתי 3 בצלים גדולים. כשהגיעו סופסוף הגריסים המיוחלים והושרו במים התגלה חרק גם בהם.

נשארתי עם בצל מטוגן ושעועית חצי מבושלת, בישלתי עוד קצת את השעועית וכך נשארתי עם המצרכים לממרח הזה.

Bean Spred1

חומרים

  • 500 גר' שעועית לבנה גדולה, משקל השעועית היבשה לפני הבישול, מבושלת, מצוננת ללא מי הבישול – פירוט לגבי בישול שעועית בהערות
  • 3 בצלים גדולים קצוצים
  • 3 כפות שמן
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • מים

הכנה

  1. מטגנים את הבצלים בשמן בתוספת מלח להגרת נוזלים מהבצל עד להזהבה. מחכים שיצטנן.
  2. שמים במעבד מזון או בבלנדר את השעועית מסוננת ממי הבישול, הבצל המטוגן ומעט מים טריים ומעבדים למרקם הרצוי. מוסיפים מים לפי הצורך ומלח ופלפל בהתאם לטעם. הממרח יתייצב בקירור כמו חומוס ולכן בזמן העיבוד הוא צריך לצאת דליל יותר מהתוצאה הרצויה. שומרים במקרר בכלי סגור.

Bean Spred2

הערות

  • אני משרה שעועית וחומוס במים  כ-24 שעות לפני הבישול, תוך החלפת מי ההשריה באמצע. שוטפת ממי ההשרייה ומבשלת בדר"כ שעועית/חומוס עם 1/2 כפית סודה לשתייה ל-500 גר', כאשר מדובר בשעועית לוביה ושעועית לבנה גדולה מספיק כ-1/4 כפית סודה לשתייה. אפשר להתחיל ולבשל בלי סודה לשתייה ולהוסיף במשך הבישול באם הקטניות לא מתרככות כמצופה. הפעם לאחר בישול חלקי (השעועית נשארה עומדת במים חמים), השעועית כמעט התרככה לגמרי ולכן השלמתי את הבישול ללא סודה לשתייה. את הקטניות מסננים ממי הבישול אחרי שהתרככו והצטננו (חוץ מאשר לממרח חומוס או לחמין).
  • הממרח יכול לשמש כממרח מהמקרר או בטמפי החדר ואפילו כמאכל מזין שדומה לפירה עם בצל.

בתיאבון!

מודעות פרסומת