תגיות

, , , ,

להמתקת סוף השבוע בבית, בתקווה לימים שקטים יותר. עוגת תפוחים גדולה ופשוטה קלה מאוד להכנה שעשויה בעיקר מפרוסות תפוחים דקות. העוגה מכילה תחתית בצק פשוט, הבצק ללא מוצרי חלב, ללא מרגרינה ובנוסף מופחת שומן. העוגה  חמצמצה, כך שמי שאוהב מתוק, יוסיף סוכר (או ממתיק) לתערובת התפוחים. Apple cake מכשירים

תנור אפייה ומעבד מזון

כלים

תבנית 35X25ס"מ

חומרים

  • חומרים לבצק
  • 1/2 1 כוס קמח מלא (אפשר גם רגיל)
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 2  כפיות אבקת אפייה (אני משתמשת בללא אלומיניום)
  • 1 יוגורט סויה במתיקות מעודנת ניטראלי לא בטעמי פירות
  • 1/2 כוס שמן קוקוס (או שמן אחר)
  • 1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק
  • 1/4 כוס סוכר (50 גר')

חומרים למילוי התפוחים

  • 8-9 תפוחי גרנד סמיט
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • כף קינמון
  • תוספת סוכר לפי הטעם
  • לא הכרחי – תוספת צימוקים או אגוזים לפי הטעם

הכנה

  1. לערבב את כל חומרי הבצק, מתקבל בצק נוח לעצב את הבצק לכדור. להניח במקרר ולחמם את התנור ל-180 מעלות.
  2. לחתוך את התפוחים לרבעים ולחתוך את הליבה והגרעינים. לחתוך במעבד מזון לפרוסות דקות (מתקבל כ-1.3 ק"ג פרוסות תפוחים נטו, אבל אין חשיבות לדיוק בכמות בעוגה הזאת).
  3. מערבבים את פרוסות התפוחים שאר חומרי המילוי. משמנים את התבנית.
  4. מועכים את הבצק אל התבנית בשכבה של כ-1/2 ס"מ, עולים כ-2 ס"מ סביב דפנות התבנית. אם הבצק לא נוח לעבודה אפשר לקרר אותו על מנת שיתקשה במקרר. לשמור את שארית הבצק בצורת כדור במקרר.
  5. מפזרים את תערובת התפוחים על שכבת הבצק, מיישרים את פני תערובת התפוחים מבלי לדחוס אותה.
  6. מגררים או מפוררים את שארית הבצק על פני העוגה. מכניסים את העוגה לתנור לכ-35 דקות עד שמזהיבה.
  7. מוציאים ומניחים להצטנן. אפשר לאכול חם כמו פשטידה מתוקה, לאחר קירור העוגה נפרסת טוב.

בתיאבון!

מודעות פרסומת