תגיות

, , , , , ,

בימים אלו אני משקיעה יותר מהרגיל בבישול, האוכל והכנתו מרגיעים, במיוחד כשמבלים בבית. מקווה שהמתכון יהיה לכם לעזר ויתרום להעלאת המורל.

זהו סלט שהוכן בילדותי לאירוח בבית הורי ומעולם לא טעמתי ממנו, תמיד הסתייגתי ממאכלי ביצים ומיונז. גם כאן המאכלים שלא אהבתי פעם הפכו לטעימים הרבה יותר בגרסתם הטבעונית. מכיוון שלא מדובר כאן בסלט הקלאסי אלא בתחליף שלו, אז למה לא להחליף חלק מתפוחי האדמה במשהו קליל יותר ולקבל סלט מופחת פחמימות?

Olivia Salad

התחליף שבחרתי ומשפר את הסלט משמעותית הוא שימורי לבבות דקל, מתקבל סלט מדהים, כל מי שאוהב את המקור טוען שמדובר בסלט דומה רק טעים יותר. למרות כמות הפחמימות המופחתת הסלט מכיל שמן.

חומרים לסלט

  • 2 תפוחי אדמה (אפשר ת"א שבושל במרק קודם)
  • 4 גזרים (אפשר גזר שבושל במרק קודם)
  • 1/2 1 כוס אפונה עדינה קפואה (אפשר גם רגילה או שימורים)
  • 6 מלפפונים חמוצים
  • 2 קופסאות שימורים לבבות דקל פרוסים (או שלמים)
  • מלח, פלפל ומיץ לימון – לתיבול לפי הצורך
  • מיונז לפי הטעם (מתכון בהמשך)

חומרים למיונז (ישאר עודף לאחר הכנת הסלט)

  • 1 כוס שמן נייטראלי
  • 1/2 כוס משקה סויה ללא סוכר – "חלב" סויה ללא סוכר
  • 1/3 כפית מלח – לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור – לפי הטעם
  • כפית חרדל  – לפי הטעם
  • כף מיץ לימון

אני משתמשת בשמן זית ומוסיפה גם

  • 3-4 גבעולי שמיר בעיקר העלים – לא הכרחי למיונז, מוסיף המון לסלט הספציפי
  • 1/2 כפית שום גבישי – לא הכרחי למיונז

הכנת המיונז

מכניסים את חומרי המיונז חוץ ממיץ הלימון, לבלנדר (גם בלנדר מוט) ומעבדים עד שמסמיך (אם לא מסמיך מוסיפים מעט שמן). מוסיפים את מיץ הלימון, מערבלים ומתקנים תיבול. המיונז צריך להסמיך יותר ומתייצב בקירור. מאחסנים במקרר בכלי סגור.

הכנת הסלט

  1. מוזגים מים רותחים על האפונה.
  2. מכניסים את תפוח האדמה (מקולף או לא, חתוך לרבעים) למים מומלחים, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות. לאחר כ- 10 דקות מוסיפים את הגזרים (מקולפים או לא) ומבשלים עוד 20 דקות. הזמנים משוערכים, צריך להגיע לירקות יציבים ומבושלים.
  3. מחליפים את המים מהאפונה, שופכים את אלו שהתקררו ומוזגים מים רותחים שנית.
  4. נותנים לירקות החמים להצטנן מחוץ למי הבישול וההשריה. חותכים את חומרי הסלט הקרים לקוביות בקערה.
  5. כשהירקות מצטננים, מקלפים את מה שצריך ומוסיפים את האפונה לקערה. חותכים את שאר הירקות לקוביות ומוסיפים לסלט.
  6. מוסיפים מהמיונז, כך שתתקבל כמות רוטב רצויה. מערבבים בעדינות טועמים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר בכלי סגור.

הערה

הכנת המיונז כמו במתכון ממרח שמן זית – חמאת שום ועשבי תיבול

בתיאבון! 

 

 

 

מודעות פרסומת