תגיות

, , , ,

 

פינוק שוקולדי מאוד, קל מאוד להכנה, גם למי שאין שום נסיון בבישול. מתאים לגדולים וקטנים, קוביות מרץ למצב הרוח.

Trafels

מכשירים

מיקרוגל ומקרר

כלים

קערה שמתאימה למיקרוגל, תבנית 20X30 ס"מ

חומרים

  • קופסא (400 גר') קרם קוקוס – 17.5% שומן לפחות
  • 600 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות  (בטמפ' החדר) – יש מארז של 6 בסופרים
  • 4 שקיות סוכר וניל
  • קקאו
  • דפי נייר אפייה

הכנה

  1. מרפדים את התבנית עם נייר אפייה, כך שיהיה קל לחלץ את התערובת שתתייצב אח"כ.
  2. מכניסים את כל החומרים (מלבד הקקאו) לקערה. מכניסים למיקרוגל לחימום קצר ובוחשים, חוזרים על התהליך מספר פעמים עד שהתערובת אחידה.
  3. מוזגים את התערובת לתבנית ומקפיאים היטב.
  4. מניחים נייר אפיייה על משטח. מוציאים את התערובת שהתקשתה מהתבנית וחותכים שורה שאותה חותכים לקוביות קטנות (הכי נוח עם סכין חדה טבולה במים חמים ומנוגבת מהמים).
  5. מעבירים את החתיכות שנחתכו לנייר אפייה ומפזרים קקאו דרך מסננת על הקוביות שנחתכות, מנערים בעדינות כך שידבק מסביב לטרפלס. ממשיכים לחתוך קוביות ולצפות בקקאו. את הקוביות המצופות כבר מעבירים לקופסא, יתכן שהצורה תמעך/תמתח קצת, אם התערובת רכה מידי מחזירים למקפיא שתתייצב.
  6. את החתיכות המצופות בקקאו שומרים בקופסא סגורה במקפיא.

הערה

  • משתמשים בשוקולד מריר רגיל פרווה. אחוזי קקאו גבוהים, יעשו את המתכון גם יותר יקר וגם מריר מידי, ציפוי הקקאו מבחוץ מעלה את אחוז הקקאו בטרפלס.

בתיאבון!

 

מודעות פרסומת