תגיות

, , , ,

מתכון בסיסי וטעים מאוד, הלביבות נחטפות מהמחבת. למרות היותן טעימות הן משתדלות להיות בריאות, מינון החומרים גמיש בהתאם למה שיש בבית ולפי הטעם האישי.

Latkes2

מכשירים

מעבד מזון וכיריים

כלים

מחבת ומרית (סוג המחבת משפיע מאוד על כמות השמן במתכון)

חומרים

  • 5 ת"א גדולים
  • 3 גזרים
  • 1 קישוא
  • 1 בצל גדול
  • צרור ירק (פטרוזיליה או אחר)
  • תבלינים לפי הטעם (אצלי – מלח, פלפל שחור וחוויג' למרק)
  • 2 כפות גדושות טחינה גולמית
  • 1/4 1 כוס קמח עדשים (או קמח חומוס או קמח אפונה צהובה) – לפי הצורך
  • שמן לטיגון

הכנה

  1. מקלפים ושוטפים את הירקות, חותכים לחתיכות גדולות שיתאימו למעבד מזון, אין צורך בבישול מקדים.
  2. מרסקים את הבצל והירק במעבד המזון לעיסה עם חתיכות גסות, מעבירים לקערה.
  3. לגרר את שאר הירקות בדיסקית הגירור במעבד המזון ומעבירים לקערה עם כל הנוזלים.
  4. מוסיפים תבלינים ומחכים מספר דקות להגרת נוזלים, משאירים את בנוזלים בקערה יחד עם הירקות.
  5. מוסיפים את קמח העדשים בהדרגה לפי הצורך לסמיכות הרצויה, בוחשים וטועמים תיבול.
  6. מחממים שמן לטיגון במחבת (אצלי מספיק כ-1/2 כפית שמן לכל סיבוב טיגון) ובכף מניחים לביבות שטוחות במחבת. כשמתייצב ומזהיב מצד אחד הופכים לצד השני.
  7. כשהלביבות מוכנות מעבירים לצלחת וממשיכים לטגן את השאר.

בתיאבון!

מודעות פרסומת