תגיות

, , , , , , , , , , , ,

אתגר החודש של מנטקה היה ג'ינג'ר, כדאי לכם להיכנס ולראות את המתכונים המג'ונג'רים של שאר השותפים לאתגר בקישור שלמטה.

המילה ג'ינג'ר מזכירה לי את ריח השמפו בסין ובימים רגועים ממלאת אותי בזיכרונות ובהשראה בכוון מזרחה. אבל בחודש האחרון בין ריצה בבגדים מביכים לחדר המדרגות לצפייה בחדשות האינסופיות, נמשכתי יותר ויותר לאוכל פשוט ונוסטלגי, כמו זה שהיה בבית הורי. למרות אהבתי הגדולה לג'ינג'ר הוא לפתע לא נראה לי אטרקטיבי (בניגוד לתפוחי אדמה, קקאו ושוקולד מריר שכיכבו אצלי החודש), אבל עוגת גזר מתוקה ועסיסית זה כבר משהו אחר ועוגה כזו הולמת את הג'ינג'ר בצורה מדהימה.

Ginger cake 7

הג'ינג'ר שמופיע במתכון בשתי צורות, כטרי טחון וכחתיכות מסוכרות כמו צימוקים בעוגה הוא הטעם הדומיננטי, בשילוב טעם הגזר הבולט וארומת הוניל שמשתלבת ברקע. התערובת יצאה כל כך טעימה (עוגות טבעוניות אפשר לטעום) מתוקה עם חריפות ג'ינג'רית בולטת, כך שהחלטתי לחלק אותה למנות קטנות (מאפינס) על מנת למנוע יישורים. ארומת הג'ינג'ר מאוד דומיננטית כאן, מי שרוצה יכול להפחית בכמות הג'ינג'ר ו/או להוסיף תוספות אחרות כמו קינמון, אגוזים קצוצים וכד'. אפשר להגיש את המאפינס כמו שהוא או להוסיף קרם וניל. כמובן שאפשר לאפות כעוגה (זמן האפייה ישתנה בהתאם). מתקבלת עוגה לחה, עסיסית מאוד כמו פשטידה שנחתכת טוב לאחר צינון, הערה למטה.

השתמשתי בקרם וניל על בסיס קרם קוקוס (מזכיר במראה את קרם הגבינה בעוגת גזר אמריקאית), כמילוי לסנדוויץ' בתוך המאפינס, נראה לי יותר פשוט מלקשט מעליו. הפטנט שלי כאן הוא שימוש בדייסת קורנפלור לתינוקות!!! כתחליף לאינסטנט פודינג (ולחומרים שנמצאים בו).

Ginger cake 2

חומרים

  • 100 גר' ג'ינג'ר מסוכר (מופחת סוכר) שטוף וחתוך לחתיכות בגודל כ-1/2 ס"מ (כ-180 סמ"ק)

רטובים

  • 1/2 1 כוס גזר מגורר (דק) דחוס (360 גר')
  • 3/4 כוס סוכר (150 גר')
  • 1 כוס רסק תפוחי עץ לא ממותק (240 גר')
  • כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק או מרוסק עם התפוחים (15 גר' נטו)
  • כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס נוזל (תחליף חלב או מיץ)
  • 2 כפות גדושות טחינה גולמית (60 גר')
  • 1 כף שמן קוקוס (או אחר)
  • קמצוץ מלח

יבשים

  • 1/2 1 כוס קמח (210 גר')
  • 1/2 1 כפית אבקת אפייה (משתמשת בללא אלומיניום)

לקרם הוניל

  • 1 פחית (400 גר') קרם קוקוס (17.5% שומן לפחות), מצונן במקרר (משתמשים בכל תכולת הפחית)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 60 גר' (15 כפות מדידה, 225 סמ"ק) דייסת קורנפלור נמסה (לתינוקות!)
  • 1 כפית תמצית וניל

הכנה

  1. מכינים את התערובת הרטובה בקערה, אפשר לרסק את הג'ינג'ר עם רסק התפוחים במעבד מזון קטן. לחמם תנור ל-180 מעלות (מצב טורבו אם יש).
  2. לנפות אל הקערה עם התערובת את הקמח ואבקת האפייה, מערבבים רק עד שהקמח נספג, מוסיפים את חתיכות הג'ינג'ר ומפזרים אותם בעדינות בתערובת בצורה אחידה, (בתנועות קיפול).
  3. לחלק לתבניות קטנות מרופדות במנז'טים לאפייה (יצאו לי 18 יח'), אופים עד שקיסם יוצא יבש, כ-35 דקות, תלוי בתנור ובגודל המאפינס.
  4. מצננים, יוצאים מאפינס עסיסיים, אפשר לאכול ככה או להוסיף קרם.
  5. לצורך הכנת קרם מערבלים את חומרי הקרם בבלנדר או מעבד מזון (הקרם די דחוס), מצננים את הקרם במקרר. מצננים את המאפינס במקרר היטב לצורך חיתוך יפה שלהם.
  6. חוצים את המאפינס הקרים בעזרת סכין חד באמצע בצורה אופקית.
  7. מוסיפים את הקרם הקר למאפינס הקרים והחצויים כמילוי עבה לסנדוויץ'. שומרים את הסנדוויצ'ים בקופסא סגורה במקרר.

Ginger cake 6

הערה

  • לעוגת גזר נטולת ג'ינג'ר, הכנתי את התערובת עם כפית גדושה קינמון במקום הג'ינג'ר הטרי ואגוזים במקום הג'יג'ר המסוכר בתבנית של 17X30 ס"מ כ-45 דקות.

 

Ginger cake 3

לשאר המתכונים הנפלאים באתגר הג'ינג'ר לחצו    http://www.manteka.co.il/items/1282.html

בתיאבון!

מודעות פרסומת