תגיות

, , , , , ,

לא גדלתי על קינואה, ההיכרות איתה נעשתה לפני מספר שנים, כשמכל עבר נשמעו שבחים אודותיה כמזון בריאות מופלא, כמובן שניסיתי. הכנתי בדיוק כמו שמכינים אורז, לא אהבתי את הריח וגם הטעם  לא היה משהו, מידי פעם עשיתי עוד ניסיון. כשבחוץ, בבתי הקפה, את הסלטים מקינואה אהבתי. לבסוף פיצחתי את השיטה וגם אני מכינה סלט קינואה טעים.

Roots and Quinoa Salad

אתאר קודם כל איך לבשל קינואה לסלט, הקינואה מבושלת כך פריכה, לא דביקה, מתאימה לסלט וללא ריחות וטעמי לוואי. את הקינואה שבושלה כך אפשר לשמור במקרר, להוסיף לסלט, לחמם ולקבל תוספת קינואה חמה או להכין ממנה תבשיל אחר.

לפני הבישול, לפחות 3-4 שעות ואפשר גם לילה שלם, אני משרה את הקינואה במסננת דקה מונחת על גבי קערה כשכל הקינואה שרויה במים. מידי פעם, כשנוח, אני שוטפת את הקינואה במסננת ומחליפה את מי ההשריה. תהליך זה מפחית את ריחות וטעמי הלוואי, מקצר את משך הבישול ומתחיל תהליך הנבטה.

לבישול עצמו אני מבשלת בהרבה מים מומלחים קלות, הבישול אורך דקות בודדות בלבד (תלוי במשך זמן ההשריה), עד שהקינואה נעימה ללעיסה. בשלב זה נותר רק לסנן את הקינואה ממי הבישול במסננת דקה שמתאימה לחום (מנירוסטה) ולשטוף אותה ממי הבישול. מתקבלת קינואה טעימה, פריכה שלא נדבקת לעצמה ולרכיבים אחרים גם ללא תוספת שמן. הקינואה נשמרת כך בקופסא סגורה במקרר (לא לנצח).

הסלט הזה הוא סלט שדומה בתיבולו לטבולה, אולם על בסיס קינואה במקום בורגול. הסלט מכיל גזר וסלק חיים טחונים לחתיכות באותו גודל של הקינואה וכך הסלט מאוד צבעוני. הוספתי גם חמוציות שמשתלבות כאן נהדר ועשבי תיבול לפי מה שיש ואוהבים, ניתן להוסיף גם עדשים שחורות מבושלות לתוספת חלבון. הסלט נשמר נהדר במקרר, כך שאפשר להכין מראש לפני אירוח או לקחת איתנו בקופסא לאכול בחוץ.

חומרים

  • 250 גר' קינואה (משקל לפני הבישול)
  • 2 גזרים
  • 1 סלק
  • חופן חמוציות – לא הכרחי
  • עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, בצל ירוק וכד')
  • כוס עדשים שחורות מבושלות מראש – לא הכרחי
  • מיץ לימון
  • מעט שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

לפני ההכנה

משרים את הקינואה במים במסננת מספר שעות (3-12 שעות) כאשר מידי פעם (כשאפשר) שוטפים במסננת ומחליפים את מי ההשריה.

הכנה

  1. מבשלים את הקינואה במים מומלחים קלות, מספר דקות עד שנעים לנגיסה. מסננים (במסננת דקה עמידה בחום) ממי הבישול ושוטפים במים קרים.
  2. מקלפים את הסלק והגזרים, חותכים גס וקוצצים במעבד מזון לחתיכות בערך בגודל של גרגרי הקינואה.
  3. קוצצים דק את עשבי התיבול.
  4. מערבבים בקערה את הקינואה, הירקות, עשבי התיבול, החמוציות והעדשים המבושלות (אם מוסיפים לסלט). מתבלים במיץ לימון, בשמן זית במלח ובפלפל.

הערה

כמו בכל הסלטים, הרכב החומרים והתיבול יכול להשתנות. מתכון דומה שיכול לתת השראה גם לסלט הזה הוא סלט עלי גפן מג'דרה וטבולה http://wp.me/p4xJZS-7V

בתיאבון!

 

מודעות פרסומת