תגיות

, , , ,

מתחילה חגיגת המתכונים לראש השנה, נותר לכם לעיין במתכונים סביבכם ולבחור נכון את אלו שמתאימים לכם. גם אני מתחילה לתכנן את ארוחת החג ובחודש הקרוב אשתף אתכם בתכנון, אספר קצת מה הביא אותי למתכונים שאציג וכמובן שאשמח לשמוע את דעתכם. הארוחה שאכין תהיה טבעונית לחלוטין, לפתיחה יהיו תפוחים, סילאן (דבש תמרים), תמרים, חלה מתוקה ללא ביצים ורימון. בין הסועדים יהיו אוכלי כל, אמיצים (שמגיעים לחגוג עם קרוביהם).

מבחינת התכנון, אתחיל במאכלים שבטוח אכין. במשך ילדותי תמיד היה קומפוט בארוחות ראש השנה והסדר שהוכן ע"י סבתי. מכיל רק 4 מרכיבים, פירות (טריים או מיובשים מסוג אחד או תערובת), ממתיק לבחירה (סבתי אהבה סוכר, בהמשך עברה לממתיקים), מיץ לימון ומים. נשמר במקרר מספר ימים, מתאים לכולם, קליל ומרענן לאחר הארוחה. אצלי הקומפוט הוא המנה הראשונה של הקינוחים, אחריו מתכננת משהו קרמי כנראה שוקולדי, למי שירצה, להשלמת הארוחה. על המנה העיקרית בקינוחים (חוץ מזה שתהיה קרמית ועשירה), עדיין לא החלטתי, אשמח לקבל מכם רעיונות ובקשות.

Aple Cmpote1

כפירות לקומפוט בחרתי בתפוחים (מסמלי החג) ובצימוקים (כהים קטנים), שילוב טעמים קלאסי, כילדה אהבתי את הצימוקים שהתנפחו בבישול ואת טעמם. אתם יכולים לבחור רק פרי אחד כמו שזיפים אדומים לקומפוט אדום, או לבחור את כל הפירות הרכים אם יש לכם, כפי שהסבתות עשו. אני מוסיפה מעט תמצית וניל, אבל זה לא הכרחי, אפשר להוסיף טעמים וצבעים ע"י השריית שקיות תה צמחים (כמו תה פירות יער אדום, תה שקדים וכד')  בסוף הבישול.

השדרוג שעשיתי הוא תוספת של גרגרי צ'יה (נראה כמו שומשום קטן), ביחס של כפית גדושה לכל מנה (מנה בגודל מצקת מרק גדושה). הצ'יה מושרית בקומפוט לפחות מספר שעות מראש. מתקבל קומפוט סמיך יותר, עם זרעים קטנים (המרקם עדין יותר מפסיפלורה). אין הבדל בטעם אבל מתקבל משהו עם תוספת בריאותית וטאץ' טרנדי, שכל סבתא נורמלית הייתה שואלת מה זה?!

חומרים

  • 6 תפוחי גרנד סמיט במשקל כולל של 1,200 גר'
  • 100 גר צימוקים (2/3 כוס, השתמשתי בכהים קטנים)
  • 2 כפות מיץ לימון – לפי הטעם
  • ממתיק השווה ל-1/4 כוס סוכר (50 גר' סוכר) – לפי הטעם
  • 1 ליטר מים – או יותר לפי הצורך
  • כפית תמצית וניל – לא הכרחי
  • שקיקי תה צמחים בטעמים שרוצים – לא הכרחי
  • לשידרוג – זרעי צ'יה – לא הכרחי

Aple Cmpote3

הכנה

  1. שוטפים את התפוחים, ממלאים בסיר ליטר מים ומוסיפים 2 כפות מיץ לימון.
  2. מקלפים ומגלענים את התפוחים וחותכים לקוביות (בגודל ס"מ בערך), עם סיום החיתוך של כל תפוח, מעבירים את הקוביות לסיר (כך התפוח לא ישחיר עד סוף החיתוך של כולם). כשכל קוביות התפוחים בסיר מוסיפים את הצימוקים (השטופים), או פירות אחרים טריים ו/או מיובשים, הממתיק או הסוכר ותמצית וניל אם רוצים.
  3. מניחים את הסיר על הכיריים ומביאים לרתיחה, מבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה ברתיחה עדינה עד שהפירות מתרככים. מוסיפים מים לפי הסמיכות הרצויה, מוסיפים מיץ לימון וממתיק לפי הטעם וסוג הפרי אם צריך (לא הוספתי כלום, יצא מושלם, אני לא אוהבת מתוק מאוד). אם רוצים יכולים בשלב זה להשרות שקיקי תה צמחים בקומפוט, מצננים.
  4. כשהגיע לטמפ' החדר (מוציאים תיונים אם יש). מעבירים את הקומפוט מהסיר לכלי אחסון בעזרת מצקת מרק, (קופסא מלבנית תתפוס פחות מקום במקרר, חשוב במיוחד לפני החג), כאשר סופרים את מספר המצקות (כל מצקת מלאה שווה למנה, כך יש הערכה לגבי מספר המנות שקיבלנו). בשלב זה לפני ההעברה למקרר אפשר להוסיף לכלי האחסון זרעי צ'יה, אם רוצים לשדרג, בכמות של כפית גדושה צ'יה לכל מנה. הקומפוט מושלם גם בלי כל תוספת וככה אהבו אותו במשך דורות, מגישים קר מהמקרר.

Aple Cmpote2

בתיאבון!

מודעות פרסומת