תגיות

, , , , , , , , , , ,

מדובר בסלט של עלים ירוקים (סלט ירוק) מאיזה סוג שתרצו מכוסים בירקות ופירות צבעוניים בשלל צבעי הקשת ואגוזי מלך קלויים קלות. מה שהופך את הסלט למדהים, הוא הרוטב העשיר שאינו מכיל שמן, כאשר אין שום נקיפות מצפון באכילתו. בהערות למטה אתייחס לבחירת הירקות והפירות ודרך הגשתם, התמונה מספקת את עיקר הרעיון. ירקות הסלט מוגשים ללא שום רוטב, מסודרים יפה בכלי ההגשה, כשלצידם הכלי עם הרוטב. מתקבל סלט מושקע וחגיגי שיכול להתאים לחגים.

Salad4

 

אתחיל במתכון לרוטב שמעולה גם כרוטב לפסטה ועושה חשק לאכול איתו כל דבר, בכלום עבודה. בפעם הראשונה הכנתי את הרוטב עם מעט בזיליקום, הרוטב מתקבל שמנתי בטעם פסטו עדין. בפעם השניה, הכנתי עם מעט פטרוזיליה במקום הבזיליקום. אפשר להוסיף כל עשב תיבול שאוהבים (או לוותר על עשבי התיבול). כמות הרוטב שיצאה הספיקה ליותר מאשר הסלט הזה (ולא השתמשו בו בקמצנות), את העודף לאחסן במקרר בכלי סגור לאיזה שימוש שתרצו.

Salad1

רוטב עשיר בלי שמן 

חומרים לרוטב

  • 50 גר' אגוזי קשיו טבעיים (קצת פחות מחצי כוס) – מושרים 4 שעות מראש במים, הערה למטה
  • 1 כוס משקה סויה ללא תוספת סוכר (כמו למיונז טבעוני) – "חלב" סויה בלי סוכר
  • 1 כפית גרגרי צ'יה – מסמיך את הרוטב, אפשר להוסיף עוד קצת קשיו אם אין.
  •  4 גבעולי בזיליקום – החלק עם העלים, או שמיר, כוסברה פטרוזיליה וכד'
  • 1 שן שום או שום גבישי
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח או 1/4 כפית אם מוסיפים מיסו
  • מעט פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית משחת מיסו בהיר – לא הכרחי

לפני ההכנה

להשרות את הקשיו במים ל- 4 שעות לפחות אפשר להשרות ליותר זמן ואז צריך להשרות במקרר –  הערה למטה.

הכנה

להכניס את החומרים לבלנדר ולעבד עד למרקם חלק, לטעום לתקן תיבול אם צריך ולשמור במקרר בכלי סגור, הרוטב מסמיך במקרר.

Salad5

 

 

הערות שכאן הם העיקר

השרית קשיו

אגוזי קשיו שמיועדים להכנת רטבים, קרמים וגבינות, צריך להשרות לארבע שעות מראש במים, אפשר גם ליותר זמן אבל אז כדאי להשרות בתוך המקרר. קראתי שאם ממהרים אפשר להשרות לחצי שעה במים רותחים, לא ניסיתי. אני בדר"כ משרה מערב קודם בכלי במקרר. ההשריה היא לצורך ריכוך הקשיו, כך שכשיטחן יתקבל רוטב חלקלק ושמנתי, בבלנדרים חזקים אין צורך בהשריה המוקדמת לצורך הטחינה או שאפשר לקצרה.

עלים לסלט ירוק

לסלט ירוק מתאימים עלים ירוקים כמו חסה, רוקט, עלי בייבי וכד'. אפשר לקנות מוכן בשקית, אבל כמעט תמיד, חזרתי על השטיפה וזרקתי עלים פגומים. אני מעדיפה לקנות חסה שלמה בתוספת עלים אחרים, לשטוף בעצמי, לייבש במייבש חסה (נראה כלי מיותר אבל משפר את הסלט) ולקרוע את העלים לקערת הסלט. לשמור את העלים היבשים והקרועים לסלט במקרר, מכוסים במגבת נייר (או בד) ללא רוטב עד להרכבת הסלט.

בחירת הצבעים 

הקשת מכילה את הצבעים, אדום, כתום, צהוב, ירוק, תכלת, כחול וסגול, אין פרי או ירק בצבע תכלת וגם הכחול בעייתי. בסלט שהכנתי היו, לאדום – פלפל אדום ועגבניה חתוכה, בפעם השניה רק פלפל. לכתום – גזר חתוך בקולפן ג'וליינים, אפשר גם לגרר במגררת גסה. לצהוב – פלפל צהוב ועגבניות שרי צהובות חתוכות, בפעם השניה תירס. לירוק – מלפפון חתוך, לכחול השתגעתי וקניתי אוכמניות ולסגול לקחתי ענבים חתוכים, בפעם השניה הענבים היו יותר סגולים והוספתי גם בצל סגול.

בדיעבד הצבע של האוכמניות ושל הענבים היה דומה (ואפילו הטעם). הייתי בוחרת ענבים כהים חתוכים לכחול ולסגול, בצל סגול או תאנים סגולות, אפשר גם רצועות כרוב סגול. לירוק, אבוקדו נראה לי מתאים לטעמי העלים והאגוזים, אבל לא היה לי, לכן חתכתי מלפפון. לצהוב הכי פשוט גרגרי תירס, לכתום אפשר גם קוביות מנגו. אפשר לשנות ולגוון לפי מה שמתחשק בכל פעם, כשאין צורך להשאר בצבעי הקשת דווקא. אתם מוזמנים לשתף בתמונות של הסלטים שלכם בעמוד הפייסבוק של הבלוג.

Salad3

בחירת כלי ההגשה וסידור 

הכנתי בקערה בפעם הראשונה וראיתי שיראה טוב יותר בכלי שטוח. לכן בפעם השניה הכנתי בתבנית פיירקס מלבנית גדולה. את הירקות סידרתי על פני העלים בשורות, כשמשני צידיהם הנחתי אגוזי מלך קלויים קלות (ב- 180 מעלות בתנור, דקות ספורות, רק עד שמתחיל להריח קלוי).

Salad2

מקורות השראה לסלט ולרוטב

בתיאבון!

 

מודעות פרסומת