תגיות

,

בפרוס השנה החדשה מאחלת לכולכם שנה טובה ומתוקה, שנת בריאות, שנה מאושרת ומוצלחת ומוסיפה מתכון לעוגה בטעם דבש שמכינים בשתי דקות המתאימה לראש השנה. העוגה כבר הופיעה בבלוג כבסיס לעוגת גלידת תמרים, כאן היא מופיעה בתוספת קינמון ואגוזים או שקדים למעלה.

Silan cake 1

מכשירים

תנור אפייה

כלים

תבנית אפייה בגודל 27X27 ס"מ וקערה מתאימה לחום לבחישת התערובת (יש תה חם בתערובת)

חומרים

  • 1/2 1 כוס קמח רגיל (או כוסמין)
  • 1/2 1 כוס קמח מלא (אפשר רגיל או כוסמין)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 1 כף קינמון
  • קורט מלח
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 1 כוס סילאן (בסילאן טבעי הטעם חזק, אפשר להחליף חצי כוס במייפל)
  • 2 כפיות חומץ תפוחים (או חומץ אחר)
  • 2/3 כוס מים חמים/רותחים
  • 1 תיון תה צ'אי מסאלה (ירוק או רגיל או תה אחר)
  • חופן או יותר אגוזים או שקדים לזרייה מעל העוגה לפני האפייה

Silan cake 2

הכנה

  1. מכניסים תיון למים החמים בספל לשתי דקות (זה בדיוק מה שלוקח להכין את העוגה). מחממים תנור ל – 180 מעלות (מצב טורבו אם יש), משמנים את התבנית (או שמניחים נייר אפייה בתבנית).
  2. מנפים את החומרים היבשים לקערה מתאימה לחום, מוציאים את התיון מהמים.
  3. מוסיפים את החומרים הרטובים לפי הסדר שברשימה (מוזגים את השמן לכלי שבו מודדים את הסילאן לפני שמודדים את הסילאן וכך הסילאן יחליק בקלות מהכלי), החומר הרטוב האחרון הוא התה שהכנו. בוחשים ומוזגים לתבנית.
  4. מפזרים את האגוזים או השקדים מעל העוגה ואופים כ- 20-25 דקות, רק עד שקיסם במרכז יוצא יבש. מוציאים לצינון, לא לאפות יותר מידי.

בתיאבון!

מודעות פרסומת