תגיות

, , , , , , ,

החגים עוברים עלינו, אני מבשלת, אומנם הרבה פחות ממה שתכננתי. התמונות והמתכונים מצטברים להם ונשאר לי רק לשבת ולכתוב. כנראה שהייתי מתמכרת לעצלות ומתחילה לכתוב רק לאחר החגים אילולא אתגר החודש של מנטקה, פקאן. כדאי לכם להיכנס לקישור כאן ולגלות עוד המון מתכוני פקאן של שאר השותפים לאתגר.

Pecan Cookies 5

אני הכנתי עוגיות פקאן בשתי צורות קשות ופריכות הדומות לחטיפי אנרגיה מבחינת המרקם ורכות שהן רכות מבפנים ופריכות מבחוץ. להכין עוגיות לא אמור להיות אתגר קשה במיוחד, לכן הוספתי עוד אילוצים העונים לבקשותיכם. השתמשתי בקוואקר טחון, כך שהעוגיות ללא קמח. המתקתי במייפל שמהווה ממתיק מושלם לפקאן, לא הוספתי חומרי טעם כמו וניל או קינמון (למרות שאתם יכולים להוסיף) משום שרציתי את טעמי הפקאן והמייפל נטו (שמשתלבים עם טעם הקוואקר), כך שהעוגיות ללא סוכר. לא הוספתי שמן משום שעיבדתי את הפקאן כאן לרמה שהתחיל להפריש שמן בטחינה, המטרה לא להגיע למרקם משחתי, אלא לקצוץ את אגוזי הפקאן בגודל לא אחיד של מספר מילימטרים ולמרקם שבחלקו דביק, כך שהשומן מהפקאן יספיק.

מכשירים

מעבד מזון או בלנדר ותנור אפייה

כלים

תבנית התנור

לעוגיות רכות

Pecan Cookies 4

חומרים

  • 100 גר' אגוזי פקאן טבעיים (כוס)
  • 1/2 1 כוס קוואקר (או 1/2 1 פחות שתי כפות קמח קוואקר)
  • 1/4 כוס מייפל טבעי (אפשר יותר למי שאוהב מתוק)
  • 1 כפית אבקת אפייה (משתמשת בללא אלומיניום)
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס תחליף חלב (רק לעוגיות הרכות)

Pecan Cookies 3

הכנה

  1. לחמם את התנור ל- 180  מעלות (מצב טורבו אם יש). לטחון את הקוואקר לקמח ולהעביר לקערה.
  2. לטחון את הפקאן למרקם שחלקו שומני דביק אבל נשארים חתיכות לא אחידות בגודל מספר מילימטרים.
  3. לבחוש בקערה את כל החומרים, אפשר להעביר למקרר לפני האפייה.
  4. ליצור עוגיות בכף, הכנתי בכף מרק רגילה, להניח על נייר אפייה בתבנית (או בתבנית משומנת), יצאו לי 12 עוגיות.
  5. לאפות כ- 10 דקות עד שרואים תחילת השחמה, לקרר בתבנית מחוץ לתנור, העוגיות מתייצבות בזמן הקירור.

לעוגיות פריכות

Pecan Cookies2

חומרים

אותם החומרים כמו בעוגיות הרכות חוץ מתחליף החלב

הכנה

  1. לחמם את התנור ל180  מעלות (מצב טורבו אם יש).לטחון את הקוואקר לקמח ולהעביר לקערה.
  2. לטחון את הפקאן למרקם שחלקו שומני, דביק אבל נשארים חתיכות לא אחידות בגודל מספר מילימטרים.
  3. לבחוש בקערה את כל החומרים, רצוי לאפות מיד לאחר ההכנה מבלי לקרר.
  4. ליצור עוגיות, הכנתי בכף מידה, הצורה נשארת גם לאחר האפייה, ולהניח על נייר אפייה בתבנית (או בתבנית משומנת), יצאו לי 16 עוגיות.
  5. לאפות כ- 8 דקות עד שרואים תחילת השחמה, לקרר בתבנית מחוץ לתנור, העוגיות מתייצבות בזמן הקירור.

Pecan Cookies1

בתיאבון!

 

 

מודעות פרסומת