תגיות

, , , , , , ,

אנו מתקרבים שוב לחג החנוכה ואיך אפשר בלי לביבות? מתכון קל ופשוט, למי שעדיין לא הכין לביבות ללא ביצים ולמי שרוצה מתכון נוסף ללביבות. אלו הם לביבות הדומות ללביבות שהיו בבית הורי, למרות שיש לי עוד מתכונים ללביבות (קישורים מתחת למתכון למטה), אלו הלביבות שמצפים לקבל אצלי בחג.

Peas Latkes 1

לגבי טיגון, כמות השמן בטיגון תלויה מאוד בסוג המחבת וההרגלים להשתמש בשמן. אם משתמשים במחבת טובה (אני משתמשת בטפלון איכותי), אפשר לטגן עם מעט מאוד שמן ועדיין ליהנות מלביבות עסיסיות. למרות שאפשר לטגן גם עם פחות שמן, ללביבות במחבת שלי אני משתמשת בכפית שמן בסיבוב הראשון ומוסיפה עוד כחצי כפית שמן בכל סיבוב נוסף, כל מחזור טיגון הוא של 4-5 לביבות.

לגבי קמח הקטניות, מבחינת הטעם, הכי מתאים ללביבות האלו קמח אפונה צהובה, יש בחנויות הטבע (טחנתי גם במטחנת תבלינים, בכל פעם כמות קטנה, אולם לא יצא קמח דק ואחיד כמו הקנוי. מבין הקטניות, רק אפונה צהובה יבשה ניסיתי לטחון בבית, את שאר קמחי הקטניות קניתי מוכנים). בעדיפות שנייה מתאים קמח עדשים כתומות שגם אותו קונים בחנויות הטבע. אם אין, אפשר להכין עם קמח חומוס שאותו ניתן להשיג גם בסופרמרקטים רגילים. הלביבות יוצאות נפלא עם כל קמחי הקטניות, ההבדלים קטנים בין הסוגים, אולם טעם הקמח יותר ניטראלי לפי סדר העדיפויות שציינתי. כמויות החומרים יכולים להשתנות בהתאם לסמיכות העיסה, שצריכה לצאת מתאימה ליצירת לביבות.

מכשירים

כיריים ומעבד מזון (אפשר גם לגרר ידנית)

כלים

מחבת ומרית

חומרים

  • כ- 4 תפוחי אדמה (תלוי בגודל שלהם), קלופים וחתוכים למעבד מזון
  • בצל בינוני, חתוך גס
  • 1/2-3/4 כוס קמח קטניות (לפי הצורך, פירוט בהקדמה למתכון)
  • כף קמח תירס (קמח צהוב גס, לא קורנפלור, לא חובה, מייצב את הלביבות)
  • מלח (להתחיל בערך מחצי כפית ולהוסיף לתערובת לפי הטעם)
  • מעט פלפל שחור טחון (לפי הטעם)
  • מעט כורכום (לא הכרחי)
  • שמן לטיגון

הכנה

  1. מרסקים את הבצל בסכין הריסוק של מעבד המזון לטחון ככל האפשר. מחליפים לדיסקית הגירור הדקה ומגררים את תפוחי האדמה.
  2. מערבבים את תפוחי האדמה עם המלח, הפלפל והכורכום ומחכים כמה דקות שיפריש נוזלים, כל נוזלי הירקות נשארים בתערובת.
  3. מוסיפים את קמח הקטניות לסמיכות שמתאימה ללביבות לטיגון, מוסיפים גם את קמח התירס (אם רוצים), בוחשים לתערובת אחידה ללא גושי קמחים.
  4. מטגנים עם כמות שמן שמתאימה להרגלים ולסוג המחבת, מתאימים את גובה הלהבה כך שהלביבות יזהיבו מבחוץ והירקות יספיקו להתבשל מבפנים. אחרי הסיבוב הראשון, טועמים וניתן לתקן תיבול. לפי הצורך מוסיפים לעיסה, קמח קטניות להסמיך או מים לדלל.

Peas Latkes 2

עוד לביבות

בתיאבון!

 

 

מודעות פרסומת