תגיות

, , , , , , ,

המתכון מורכב מעיסה גבינתית ומירקות לפי בחירתכם (קישואים, פטריות, ברוקולי וכד'), כך שיש כאן משפחה שלמה (פשטידת קישואים, פשטידת פטריות, פשטידת ברוקולי, פשטידת בצל וכד') של מתכוני פשטידות עסיסיות. מתקבלת כאן פשטידת גבינה פרווה ללא מוצרי חלב.

vegi corn kish

 

החומרים

  • 100 גר' אגוזי קשיו טבעי מושרים במים
  • 150 מ"ל מים טריים
  • חב' (330 גר') טופו מנוגב מנוזלים (גם חב' של 300 גר' זה בסדר, יש הערה למטה)
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס מים (60 מ"ל)
  • 3 כפות פתיתי שמרי בירה (מוסיפים טעם גבינתי נחשב לפרמזן טבעוני) – אפשר להחליף במעט שום ו/או עשבי תיבול יבשים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 3 כפות קמח מלא או רגיל (קמח לפי הצורך)
  • בצל גדול קצוץ (כ-250 גר' נטו)
  • כף שמן (או לפי ההרגל וסוג המחבת)
  • כ-750 גר' ירקות חתוכים נטו טריים או מוקפאים (כמו פטריות פרוסות, פרחי ברוקולי קטנים, עלי תרד קצוצים, קישואים פרוסים וכד')
  • כפית שום כתוש (אפשר קפוא) – לא הכרחי, אם נראה מתאים לירקות שבחרתם
  • עשבי תיבול ו/או תבלינים כמו כורכום, חוויג' למרק, כוסברה וכד' – לא הכרחי

לפני ההכנה – משרים קשיו במים לפחות ל-4 שעות, על מנת לרכך את הקשיו כדי שיטחן חלק בבלנדר, אפשר גם להשרות יותר בכלי סגור במקרר.

ההכנה

  1. מטגנים את הבצל  בכף שמן זית ומעט מלח עד להזהבה קלה, מוסיפים שום (אם רוצים) ואת שאר הירקות  עד לריכוך קל. הירקות מפרישים נוזלים בעידוד המלח, אולם אם הירקות קשים וחסר נוזלים, מוסיפים מעט מים, זה בסדר אם נשארים מעט נוזלים במחבת.
  2. מסננים את הקשיו ממי ההשריה וטוחנים בבלנדר (או מעבד מזון אם אין) את הקשיו והמים הטריים לקבלת שמנת קשיו.
  3. מוסיפים את הטופו, מיץ הלימון, המים ושמרי הבירה וממשיכים לעבד לעיסה.
  4. מערבבים את העיסה שהכנו קודם עם הירקות, אם יש מקום במחבת שופכים את העיסה למחבת ומערבבים וכך חוסכים ניקוי קערה.
  5. מוסיפים את הקמח ואם יש צורך אז גם עוד מים או עוד קמח לקבלת הסמיכות הנכונה, מוסיפים תבלינים, מלח ופלפל לפי הטעם (אפשר ורצוי לטעום, אין כאן ביצים).
  6. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת (בערך 20X30 ס"מ) ואופים ב-180 מעלות עד שמזהיב (בערך 35 דקות).

vegi corn kish 1

 

הערות

  • בפשטידה שבתמונה השתמשתי בבצל + 626 גר' קישואים נטו + גרעינים מקלח תירס עזוב במקרר + מעט כורכום ומעט שמיר מיובש.
  • רצוי לתת לפשטידה להתקרר מעט לפני החיתוך, על מנת לאפשר חיתוך יפה (זו שבתמונה נחתכה חמה).
  • בגלל הבדלים בין סוגי הירקות צריך להתאים את כמויות המים והקמח לקבלת הסמיכות המתאימה, העיסה יוצאת סמיכה.
  • לפשטידת בצל יש להשתמש ב-4 בצלים גדולים במשקל נטו של כ-1 ק"ג ולהביא אותם להזהבה (שיתקרמלו), כך שהבצל הוא הירק היחידי.
  • ישנם אריזות של טופו (רגיל, קשה) במשקלים של 300 ו-330 גר', גודל האריזות והמחירים דומים, כך שאם לא מסתכלים על המשקל המצוין, לא שמים לב להבדל. אם משתמשים באריזה של 300 גר', אין הבדל משמעותי, יתכן שצריך יהיה להוסיף מעט יותר קמח. בכל מקרה הטופו מפריש מים בניילון אחרי שנארז, כך שמשקלו אינו מדויק, אנו משתמשים בגוש הטופו בלבד, ומנגבים אותו ממי האריזה (במגבת נייר).

בתיאבון!