תגיות

, ,

סלט בטעם כבד קצוץ, אוכל נוסטלגי, אחת המנות הכי נפוצות בחגים. זוהי הגרסה האהובה עלי (וניסיתי הרבה), שאפילו טעימה המקור. מורכבת משלושה מצרכים עיקריים בצל, אגוזי מלך ופטריות משומרות (ובנוסף שמן, מלח ופלפל שחור טחון). את כל המצרכים אפשר לאחסן מראש בבית, כך שאין צורך לקנות מצרכים טריים בערב החג.

Vegan chopped liver1

במקור המאכל אינו דיאטטי וגם כאן יש שומן, נקודת הזכות היחידה של השומן כאן היא שחלקו מגיע מאגוזים, את האגוזים רצוי להשרות מספר שעות במים מראש, אבל הדבר אינו הכרחי.

מכשירים

כיריים ומעבד מזון (או מכשיר אחר לקיצוץ)

כלים

מחבת

מצרכים

  • 3-4 בצלים (ואפשר יותר)
  • 2 קופסאות שימורים של פטריות חתוכות  (משקל מסונן 230 גר' כ"א)
  • 100 גר (1 כוס) אגוזי מלך
  • 3-4 כפות שמן (לפי הצורך, הטעם וההרגל)
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

לפני ההכנה

משרים את אגוזי המלך במים למספר שעות ושוטפים ממי ההשריה – לא הכרחי

הכנה

  1. מטגנים את הבצל והשמן עד לתחילת הזהבה ומוסיפים את הפטריות (מסוננות) ואת האגוזים וממשיכים לטגן עד שגם הפטריות מתחילות להזהיב, מוסיפים מלח ופלפל, משאירים להצטנן.
  2. טוחנים את לעיסה במרקם גס (או כמו שאוהבים), שומרים בכלי סגור במקרר. להגשה, יכולים לקשט בירקות ו/או חמוצים (בצורה קיטשית).

בתיאבון!