תגיות
סלט בטעם כבד קצוץ, אוכל נוסטלגי, אחת המנות הכי נפוצות בחגים. זוהי הגרסה האהובה עלי (וניסיתי הרבה), שאפילו טעימה המקור. מורכבת משלושה מצרכים עיקריים בצל, אגוזי מלך ופטריות משומרות (ובנוסף שמן, מלח ופלפל שחור טחון). את כל המצרכים אפשר לאחסן מראש בבית, כך שאין צורך לקנות מצרכים טריים בערב החג.
במקור המאכל אינו דיאטטי וגם כאן יש שומן, נקודת הזכות היחידה של השומן כאן היא שחלקו מגיע מאגוזים, את האגוזים רצוי להשרות מספר שעות במים מראש, אבל הדבר אינו הכרחי.
מכשירים
כיריים ומעבד מזון (או מכשיר אחר לקיצוץ)
כלים
מחבת
מצרכים
- 3-4 בצלים (ואפשר יותר)
- 2 קופסאות שימורים של פטריות חתוכות (משקל מסונן 230 גר' כ"א)
- 100 גר (1 כוס) אגוזי מלך
- 3-4 כפות שמן (לפי הצורך, הטעם וההרגל)
- מלח
- פלפל שחור טחון
לפני ההכנה
משרים את אגוזי המלך במים למספר שעות ושוטפים ממי ההשריה – לא הכרחי
הכנה
- מטגנים את הבצל והשמן עד לתחילת הזהבה ומוסיפים את הפטריות (מסוננות) ואת האגוזים וממשיכים לטגן עד שגם הפטריות מתחילות להזהיב, מוסיפים מלח ופלפל, משאירים להצטנן.
- טוחנים את לעיסה במרקם גס (או כמו שאוהבים), שומרים בכלי סגור במקרר. להגשה, יכולים לקשט בירקות ו/או חמוצים (בצורה קיטשית).
בתיאבון!
Winnie אמר:
סלט כבד קצוץ היה המאכל הכמעט הכי אהוב על אבא שלי 🙂
אני קונה עכשיו סלט בטעם כבד קצוץ, ואני רואה שזה ממש קל להכין. אני חייבת לנסות
המתכון ממש מוצא חן בעיני, והוא נהדר לכל השנה
DavkaTaim אמר:
זה גם היה אחד המאכלים האהובים ביותר בבית הורי, זו הסיבה שחיפשתי וניסיתי המון גרסאות לתחליפים, עד שחשבתי על פטריות משומרות.
לטעמי גרסת הפטריות מנצחת ולאחריה גרסת האפונה (אפונה משומרת לא עדינה במקום פטריות).
ולמי שמזדעזע מהמחשבה על כבד, סלט פטריות כבר נשמע יותר טוב 🙂
עדי אמר:
ניסיתי גם עם טופו? מה יותר מזכיר כבד?
DavkaTaim אמר:
קיימים מספר מתכונים לתחליף כבד קצוץ שכל אחד מהם מזכיר את המקור בעיקר בגלל טעם הבצל המטוגן. העדפה של מתכון אחד על פני האחרים היא בעיקר טעם אישי, מה יותר דומה
קשה להגיד… כי די שכחתי