תגיות
זהו מתכון הקניידלך הטבעוני הכי טעים שטעמתי, הוא מבוסס על אותו מתכון שהכנתי במשך שנים, אולם עם שינוי קטן אחד, הביצים הוחלפו ב…רסק תפוחי עץ טבעי. היום כבר 3 באפריל, כך שזו לא מתיחה, אם חושבים על כך טוב, למה להגביל את רסק התפוחים למאפים מתוקים בלבד? גם קניידלך הוא בצק, בפרט שכאן טעם התפוחים אינו מורגש.
הבצק פחות יציב מזה עם הביצים, כך שצריך לבשל בסיר עם מים מומלחים ולא במרק עצמו! אולם כאשר מניחים את הקניידלך (שבושל ונשמר בנפרד) בקערת המרק ומוזגים עליהם את המרק החם, מתקבלת מנה בדיוק כמו בתמונה, מתאים גם לנמנעים מקטניות. מתכון המרק נמצא במרק עם קרפלך ובעיני הוא מרק עוף בלי עוף, המרק מהווה תחליף נפלא למרק העוף המסורתי.
חג פסח שמח וטעים!
מכשירים
כיריים
כלים
מחבת, סיר שטוח, כף מחוררת ותבנית פיירקס גדולה
חומרים
- 1/2 בצל קצוץ דק (משקל נטו כ-85 גר')
- 1/4 כוס (4 כפות מידה) שמן
- 1/2 2 כוסות קמח מצה
- 2 כוסות מים רותחים
- 2 כפיות מלח
- כ 1/4-1/2 כפית פלפל שחור טחון (לפי הטעם האישי)
- 1 כוס רסק תפוחי עץ טבעי – הערות למטה
- עוד קצת שמן
הכנה
- מטגנים את הבצל בשמן במחבת עד שמתחיל להזהיב, מכבים את הלהבה. מוסיפים למחבת את קמח המצה, המים הרותחים, המלח והפלפל ובוחשים. מוסיפים את רסק התפוחים ובוחשים היטב, מחכים שיצטנן, עד שיהיה נוח לעבוד עם העיסה.
- מרתיחים מים מומלחים בסיר שטוח ומשמנים תבנית פיירקס (לקניידלך המוכנים שיצאו). בינתיים, עד שהמים ירתחו מכינים בידיים משומנות, תוך כדי דחיסת העיסה ביד לכדור וגילגול למראה הכי חלק שאפשר, כ- 20 קניידלך בגודל בערך של כדור פלאפל קטן.
- כשהמים רותחים, מכוונים את גובה הלהבה לרתיחה עדינה ביותר (ביעבוע הכי חלש שאפשר) ומכניסים בעדינות את הקניידלך למים. כשהקניידלך הוכנסו למים, מורידים מעט את גובה הלהבה לסף רתיחה (נשארת תנועה במים), לאחר 10 דקות בישול, מעבירים בכף מחוררת לתבנית המשומנת. תוך כדי זמן הבישול אפשר להמשיך ולגלגל את עשרים הכדורים הבאים.
- ממשיכים לבשל עוד שני סיבובים (יוצאים כ- 60 יחידות) עד שהעיסה נגמרת. את הכדורים מצננים בתבנית הפיירקס ומשתדלים לגלגל אותם מעט בשמן, על מנת למנוע הדבקה שלהם באחסון.
- אם לא אוכלים מיד (או את השאריות) מעבירים לכלי סגור במקרר. בהגשה להניח את הקניידלך בקערית המרק ולמזוג עליהם מרק חם.
הערות בקשר לרסק התפוחים
- מדובר בכל רסק תפוחים מכל מותג (בשימורים או בצנצנת) לא ממותק, (אם משתמשים בשני גביעים של 113 גר' כ"א, תוסיפו עוד כף מים).
- אפשר להכין רסק תפוחים ביתי, ע"י בישול קוביות תפוחי עץ קלופות ומגולענות עם מעט מים וטיפה מיץ לימון עד לריכוך ואח"כ לטחון ולשמור מספר ימים בכלי סגור במקרר. שמעתי שאפשר גם במיקרו, אבל לא ניסיתי.
- אם משתמשים מיד, כך שאין חשש מהשחרה של התפוחים, אפשר גם לרסק תפוחי עץ כמו שהם, קלופים ומגולענים למחית חלקה (נראה שאם שמים רסק מתפוחים חיים עלולים להרגיש איזושהיא תזכורת מהתפוחים, אבל זה ממש לא גורע).
בתיאבון!
דליה אמר:
נחמד… כמו שמשתמשים עם אבוקדו למוס שוקולד …. ולנשיקות עם מי חומוס… רק שהפעם זה ממתוק למלוח…. שווה לנסות!
DavkaTaim אמר:
הרעיון נראה גם לי הגיוני ונחמד, הכנתי כנסיון לפני סדר ולבסוף לסדר, הדבר היותר נחמד… שזה יצא ממש טעים!
תודה על תגובתך, בהצלחה 🙂
Winnie אמר:
חייבת להגיד שזה נשמע רעיון גאוני!!
אני מחכה ליום שימציאו משהו במקום קמח מצה 🙂
DavkaTaim אמר:
תודה! מסכימה עם מה שאמרת, אם קמח המצה היה מחזיר אהבה…
אצלי אוהבים קניידלך כל השנה, בעבר על מנת לדלל את קמח המצה לגרסה בריאה יותר (לא בפסח), הייתי מחליפה חלק בנבט שיבולת שועל, מעניין לנסות בגרסה ללא ביצים.
משתמש אנונימי (לא מזוהה) אמר:
אם רוצים חצי כמות מה לדעתך כדאי להפחית?
DavkaTaim אמר:
אם רוצים חצי כמות אפשר לשים חצי מכל דבר, אם רוצים לקצר את התהליך אפשר לותר על הבצל ופשוט לשים את השמן אבל לדעתי הבצל מאוד מוסיף לטעם. המתכון עשוי ממכלול כל המרכיבים והכי נכון זה לשים חצי מכל אחד מהם.
נופר אמר:
בעלי ואני הפכנו טבעונים לפני 6 שנים. מאז ניסינו אין ספור מתכונים לקניידלך שתמיד יצאו לא טוב. זה המתכון הראשון שבאמת נותן תוצאות שדומות ב95% לקניידלך המקורי. תודה רבה רבה
DavkaTaim אמר:
תודה רבה, כייף לקבל כזה פידבק
משתמש אנונימי (לא מזוהה) אמר:
חייבת לנסות. תודה על המתכון והעצות. חג שמח וכשר
DavkaTaim אמר:
תודה, מקווה שאהבת את התוצאה.