תגיות

, ,

זהו מתכון הקניידלך הטבעוני הכי טעים שטעמתי, הוא מבוסס על אותו מתכון שהכנתי במשך שנים, אולם עם שינוי קטן אחד, הביצים הוחלפו ב…רסק תפוחי עץ טבעי. היום כבר 3 באפריל, כך שזו לא מתיחה, אם חושבים על כך טוב, למה להגביל את רסק התפוחים למאפים מתוקים בלבד? גם קניידלך הוא בצק, בפרט שכאן טעם התפוחים אינו מורגש.

Kneidlach2

הבצק פחות יציב מזה עם הביצים, כך שצריך לבשל בסיר עם מים מומלחים ולא במרק עצמו! אולם כאשר מניחים את הקניידלך (שבושל ונשמר בנפרד) בקערת המרק ומוזגים עליהם את המרק החם, מתקבלת מנה בדיוק כמו בתמונה, מתאים גם לנמנעים מקטניות. מתכון המרק נמצא במרק עם קרפלך ובעיני הוא מרק עוף בלי עוף, המרק מהווה תחליף נפלא למרק העוף המסורתי.

חג פסח שמח וטעים! 

Kneidlach1

מכשירים

כיריים

כלים

מחבת, סיר שטוח, כף מחוררת ותבנית פיירקס גדולה

חומרים

  • 1/2 בצל קצוץ דק (משקל נטו כ-85 גר')
  • 1/4 כוס (4 כפות מידה) שמן
  • 1/2 2 כוסות קמח מצה
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 כפיות מלח
  • כ 1/4-1/2 כפית פלפל שחור טחון (לפי הטעם האישי)
  • 1 כוס רסק תפוחי עץ טבעי – הערות למטה
  • עוד קצת שמן

הכנה

  1. מטגנים את הבצל בשמן במחבת עד שמתחיל להזהיב, מכבים את הלהבה. מוסיפים למחבת את קמח המצה, המים הרותחים, המלח והפלפל ובוחשים. מוסיפים את רסק התפוחים ובוחשים היטב, מחכים שיצטנן, עד שיהיה נוח לעבוד עם העיסה.
  2. מרתיחים מים מומלחים בסיר שטוח ומשמנים תבנית פיירקס (לקניידלך המוכנים שיצאו). בינתיים, עד שהמים ירתחו מכינים בידיים משומנות, תוך כדי דחיסת העיסה ביד לכדור וגילגול למראה הכי חלק שאפשר, כ- 20 קניידלך בגודל בערך של כדור פלאפל קטן.
  3. כשהמים רותחים, מכוונים את גובה הלהבה לרתיחה עדינה ביותר (ביעבוע הכי חלש שאפשר) ומכניסים בעדינות את הקניידלך למים. כשהקניידלך הוכנסו למים, מורידים מעט את גובה הלהבה לסף רתיחה (נשארת תנועה במים), לאחר 10 דקות בישול, מעבירים בכף מחוררת לתבנית המשומנת. תוך כדי זמן הבישול אפשר להמשיך ולגלגל את עשרים הכדורים הבאים.
  4. ממשיכים לבשל עוד שני סיבובים (יוצאים כ- 60 יחידות) עד שהעיסה נגמרת. את הכדורים מצננים בתבנית הפיירקס ומשתדלים לגלגל אותם מעט בשמן, על מנת למנוע הדבקה שלהם באחסון.
  5. אם לא אוכלים מיד (או את השאריות) מעבירים לכלי סגור במקרר. בהגשה להניח את הקניידלך בקערית המרק ולמזוג עליהם מרק חם.

הערות בקשר לרסק התפוחים

  • מדובר בכל רסק תפוחים מכל מותג (בשימורים או בצנצנת) לא ממותק, (אם משתמשים בשני גביעים של 113 גר' כ"א, תוסיפו עוד כף מים).
  • אפשר להכין רסק תפוחים ביתי, ע"י בישול קוביות תפוחי עץ קלופות ומגולענות עם מעט מים וטיפה מיץ לימון עד לריכוך ואח"כ לטחון ולשמור מספר ימים בכלי סגור במקרר. שמעתי שאפשר גם במיקרו, אבל לא ניסיתי.
  • אם משתמשים מיד, כך שאין חשש מהשחרה של התפוחים, אפשר גם לרסק תפוחי עץ כמו שהם, קלופים ומגולענים למחית חלקה (נראה שאם שמים רסק מתפוחים חיים עלולים להרגיש איזושהיא תזכורת מהתפוחים, אבל זה ממש לא גורע).

בתיאבון!