תגיות

, , , , ,

איך להכין חלב צמחי ללא כל תוספים מיותרים בפשטות ובקלות? חלב קשיו הוא הפשוט ביותר להכנה, מכיל את כל הטוב שיש באגוזים ללא צורך בסינון, כשמכינים בטעם וניל, הטעם מזכיר קצת חלבה, (ההכנה דומה מאוד להכנת שמנת קשיו). חלב השקדים מצריך סינון, אבל לדעתי הוא הטעים מבין תחליפי החלב. כל מה שצריך זה אגוזים (או שקדים), קצת סבלנות (צריך להשרות את האגוזים) ובלנדר, נשמר מספר ימים במקרר. החלב טבעי לחלוטין (ללא מייצבים) ויש צורך לבחוש לפני השימוש.

Cashew Milk1

חלב קשיו

מכשירים

בלנדר

חומרים

  • 100 גר' קשיו (כ- 3/4 כוס), מושרה ל-4 שעות לפחות בחוץ או מיום קודם במקרר ושטוף ממי ההשריה
  • ליטר מים טריים (או קצת פחות)
  • קורט מלח – לא הכרחי
  • מעט ממתיק – כמו כף סוכר או 2 תמרים
  • חומרי טעם – כמו תמצית וניל או מעט קינמון – לא הכרחי

לפני ההכנה

להשרות את הקשיו במים  ל-4 שעות לפחות בחוץ או מיום קודם במקרר, לשטוף ממי ההשריה, ככל שהבלנדר חלש יותר צריך להשרות ליותר זמן

הכנה

לטחון את החומרים היטב בבלנדר ולהעביר לכלי מתאים במקרר, אפשר לטעום ולהוסיף מתיקות או חומרי טעם אחרים אם רוצים, לבחוש היטב לפני כל שימוש. מתקבל חלב קשיו ללא סינון וללא עודפים.

 

חלב שקדים

מכשירים

בלנדר

כלים

בד לסינון – מגבת מטבח בהירה לא שעירה, חיתול שמיועד לשימוש במטבח, בד להכנת גבינה (לכבס לאחר ההכנה)

חומרים

  • 150 גר' שקדים טבעיים (כוס) – מושרים ליום במקרר ושטופים ממי ההשריה, אפשר קצת יותר מיום אם מחליפים מים באמצע
  • ליטר מים טריים (או קצת פחות)
  • קורט מלח – לא הכרחי
  • מעט ממתיק – כמו כף סוכר או 2 תמרים
  • חומרי טעם – כמו תמצית וניל או מעט קינמון – לא הכרחי

לפני ההכנה

להשרות את השקדים במים  ליום במקרר, לשטוף ממי ההשריה

הכנה

  1. לטחון את החומרים היטב בבלנדר, אפשר לטעום ולהוסיף מתיקות או חומרי טעם אחרים אם רוצים.
  2. לסנן לכלי מתאים, בכל פעם רק חלק מהכמות, דרך בד שמיועד להכנת גבינות/שימושי מטבח, תוך כדי סחיטה של הבד לתוך כלי מתאים. (למי שצריך, יש סרטונים המתארים את התהליך).
  3. את העודפים היבשים שנשארים בבד להעביר לכלי שישמר במקרר, הם יכולים לשמש לבישול ואפייה. את החלב לאחסן בכלי מתאים במקרר, לבחוש היטב לפני כל שימוש.

הערה

קראתי שהחלב נשמר מספר ימים במקרר, כל זמן שטעמו טוב. שמירה בקור ומניעה של מגע עם זיהומים (כמו הכנסה של כפית שאכלו ממנה) עוזרים לשמור עליו. אצלי נשמר כשלושה ימים בכל פעם, מבלי שהתקלקל עד שנגמר.

בתיאבון!