תגיות

, , , , , , , ,

במהלך יצירת מאכלים בעלי טעמים גבינתיים לחג השבועות, ניסיתי לייצר מהחומרים שהיו ברשותי תחליף גבינה לסלט. התקבל תחליף מדהים לגבינת חלומי שאפשר להשתמש בו גם כתחליף לגבינה בולגרית או צפתית. Halumi salat

מכשירים

בלנדר, תנור אפייה ומחבת (נדרשת מחבת רק לחלומי)

כלים

תבנית אפייה 20X30 ס"מ (לחלומי אפשר מעט גדולה יותר)

החומרים

  • 100 גר' אגוזי קשיו טבעיים מושרים במים, מספר שעות
  • 150 מ"ל מים טריים
  • 1 חב' במשקל 300 גר' טופו רך מנוגב מנוזלים וחתוך לבלנדר (הערות למטה)
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף פתיתי שמרי בירה – נותן טעם גבינתי חזק- לא הכרחי – אפשר עוד טיפה שום גבישי ומלח
  • כף שמן זית
  • כ- 1/2 כפית מלח
  • כ- 1/2 כפית שום גבישי (למרקם חלק, עדיף לא לכתוש שום)
  • מעט פלפל שחור טחון – לא הכרחי
  • 1/2 כפית מיסו בהיר – נותן מליחות וטעם חזק- אפשר מעט רוטב סויה או עוד מעט מלח במקום
  • כף קמח אורז (השתמשתי בקמח אורז מלא דביק)

לפני ההכנה

יש להשרות קשיו ומים לפני ההכנה, על מנת שהקשיו יתרכך ויטחן חלק בבלנדר, רצוי לפחות 4 שעות, אפשר ליותר זמן במקרר בכלי סגור, אפילו יום מראש (הערה בקשר להשרייה למטה).

ההכנה

  1. מסננים ושוטפים את הקשיו ממי ההשרייה וטוחנים בבלנדר את הקשיו והמים הטריים לשמנת קשיו חלקה עד כמה שאפשר, מתקבלת שמנת קשיו מדהימה שממנה אפשר להכין המון מתכונים בטעמי גבינות.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים בבלנדר למחית חלקה ככל האפשר, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. משמנים תבנית בשמן זית (השתמשתי בתבנית של 20X30 ס"מ, התקבלו פרוסות "גבינה" של כמעט ס"מ), משטחים את העיסה בתבנית ואופים ב-180 מעלות עד שמתחיל להזהיב (יותר בהיר מהצילומים).
  4. מצננים (עדיף לקרר במקרר), בשלב הזה ישנה אפשרות לחתוך לקוביות של כ-1X1 ס"מ ולההשתמש כגבינה מלוחה בסלט. האפשרות השניה היא לחתוך למלבנים בגודל של פרוסות גבינת חלומי.
  5. אם חתכנו חתיכות לחלומי, לפני ההגשה מטגנים את הפרוסות קלות במעט שמן זית להזהבה הסופית ומגישים בצורה שרוצים.

Halumi הערות

  • אם מתכוונים להשתמש מלכתחילה כבולגרית או צפתית, אפשר להמליח מעט יותר את העיסה ואז צריך שהתבנית לא תהיה גדולה משמעותית מ-20X30 ס"מ.
  • לשימוש כחלומי אפשר לאפות בתבנית גדולה מעט יותר, כך שיצאו יותר פרוסות  שתהינה יותר דקות.
  • טופו רך (הכוונה לטופו רגיל שכתוב עליו רך ולא טופו משי רך) מגיע כגוש בתוך נוזל כמו הטופו הרגיל, אולם במרקם רך יותר שנטחן לעיסה חלקה (גם בבלנדר חלש). נמצא בחנויות הטבע ובחלק מהסופרמרקטים.
  • אם משתמשים בבלנדר חזק, אפשר להשתמש בטופו רגיל בכמות  מעט יותר קטנה ובתוספת מעט מים, בערך פחות 10% במשקל ובתוספת עוד שתי כפות מים. (משקל הטופו בפועל בדר"כ קטן מעט ממה שכתוב על האריזה משום שהטופו מגיר נוזלים תוך כדי האחסון והגוש שיוצא מהאריזה שוקל מעט פחות מזה שנארז.)
  • השריית הקשיו הכרחית לריכך הקשיו לפני הטחינה, משך ההשרייה תלוי בעוצמת הבלנדר, אם מדובר בבלנדר לא חזק, עדיף להשרות מיום קודם במקרר.

בתיאבון!.