תגיות

, , , , , , , , , ,

עוגה זו עסיסית ולחה למרות שאינה מכילה שמן ואפילו ניתנת להכנה ללא סוכר. המתיקות והלחות מקורם בפירות שבתערובת (רסק התפוחים והתמרים) ובטחינה (שחוץ משומן תורמת גם מינרלים וסיבים). בנוסף מחזקים את מתיקות העוגה ע"י  מעט ממתיק טבעי או מלאכותי לבחירתכם. דרך נוספת לחזק את מתיקות העוגה ולהפוך אותה לחגיגית יותר היא לצפות בזיגוג שוקולד או לפזר אבקת סוכר או ממתיק מלאכותי על פני העוגה.

chocolate date cake 3

 

מכשירים

בלנדר ותנור אפייה

כלים

תבנית אפייה 27X27 ס"מ

חומרים

  • 1 כוס קמח מלא (אפשר גם רגיל)
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כוס קקאו
  • 1/2 כוס טחינה גולמית (מלאה או רגילה)
  • 1/2 1 כוס תחליף חלב (או נוזל אחר)
  • 1 כוס דחוסה תמרים מגולענים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
  • 1 כפית נס קפה
  • קמצוץ מלח
  • ממתיק – רבע כוס (עדיף יותר, אם אוהבים מתוק) של מייפל או אגבה או סוכר או כמו סוכר או לחילופין רבע כוס רסק תפוחים וממתיק מלאכותי פשוט השווה לרבע כוס סוכר (כמו כפית אבקת סוכרה דיאט) – הערה למטה לגבי רמת המתיקות
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כף חומץ (השתמשתי בחומץ תפוחים)
  • 1 כוס מים חמים (כמעט רותחים)
  • לציפוי – לא הכרחי – אבקת סוכר או אבקת ממתיק או 100 גר' שוקולד מריר וחצי כף שמן (השתמשתי בקוקוס)

הכנה

  1. מנפים לקערה (שעמידה לחום) את הקמחים אבקת האפייה והקקאו. מחממים את התנור ל-180 מעלות (במצב טורבו אם יש). משמנים תבנית לאפיייה או מסדרים נייר אפייה בתבנית.
  2. מכניסים לבלנדר את הטחינה, התמרים, תחליף החלב, רסק התפוחים, הוניל, הקפה, המלח והממתיק ומערבלים היטב לעיסה חלקה.
  3. שופכים את תוכן העיסה לקערה עם החומרים היבשים, מוסיפים לקערה את הסודה לשתייה והחומץ ומערבלים בעדינות, (העיסה תוססת).
  4. מוסיפים מים חמים ומערבלים סופית, מוזגים לתבנית האפייה ומכניסים לתנור לכ 35 עד 40 דקות עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים בלבד. מצננים.
  5. אפשר לצפות בציפוי של שוקולד מריר מומס בתוספת חצי כף שמן קוקוס או אחר או לפזר דרך מסננת אבקת סוכר או אבקת ממתיק מלאכותי על העוגה המצוננת.

chocolate date cake 1

הערות

  • העוגה יוצאת בטעם שוקולד מריר, למי שאוהב מתוק יותר מומלץ להכפיל את כמות הממתיק (הנוסף לתמרים) מרבע כוס לחצי כוס. אפשר לקשט אותה (ולהעלות את רמת המתיקות) ע"י פיזור אבקת סוכר על העוגה האפויה, כפי שעשיתי לאירוח. בהזדמנות אחרת, ציפיתי את העוגה ב-100 גר' שוקולד מריר מומס עם חצי כף שמן קוקוס והיה נהדר.
  • בממתיקים הפשוטים חסרה הלחות שיש בסוכר ואני משלימה אותה עם רסק תפוחי עץ. הוספתי לתערובת כממתיק רבע כוס רסק תפוחים וכפית סוכרה דיאט (שוות ערך לרבע כוס סוכר) והעוגה הייתה נפלאה (אני אינני מאוהבי המתוק מאוד, מי שאוהב מתוק יותר יכול להכפיל).

בתיאבון!