תגיות
אגבה, בלי שמן, טחינה, טחינה גולמית, ללא סוכר, מייפל, ממתיק מלאכותי, קקאו, שוקולד, שוקולד מריר, תמרים
עוגה זו עסיסית ולחה למרות שאינה מכילה שמן ואפילו ניתנת להכנה ללא סוכר. המתיקות והלחות מקורם בפירות שבתערובת (רסק התפוחים והתמרים) ובטחינה (שחוץ משומן תורמת גם מינרלים וסיבים). בנוסף מחזקים את מתיקות העוגה ע"י מעט ממתיק טבעי או מלאכותי לבחירתכם. דרך נוספת לחזק את מתיקות העוגה ולהפוך אותה לחגיגית יותר היא לצפות בזיגוג שוקולד או לפזר אבקת סוכר או ממתיק מלאכותי על פני העוגה.
מכשירים
בלנדר ותנור אפייה
כלים
תבנית אפייה 27X27 ס"מ
חומרים
- 1 כוס קמח מלא (אפשר גם רגיל)
- 1 כוס קמח רגיל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3/4 כוס קקאו
- 1/2 כוס טחינה גולמית (מלאה או רגילה)
- 1/2 1 כוס תחליף חלב (או נוזל אחר)
- 1 כוס דחוסה תמרים מגולענים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
- 1 כפית נס קפה
- קמצוץ מלח
- ממתיק – רבע כוס (עדיף יותר, אם אוהבים מתוק) של מייפל או אגבה או סוכר או כמו סוכר או לחילופין רבע כוס רסק תפוחים וממתיק מלאכותי פשוט השווה לרבע כוס סוכר (כמו כפית אבקת סוכרה דיאט) – הערה למטה לגבי רמת המתיקות
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כף חומץ (השתמשתי בחומץ תפוחים)
- 1 כוס מים חמים (כמעט רותחים)
- לציפוי – לא הכרחי – אבקת סוכר או אבקת ממתיק או 100 גר' שוקולד מריר וחצי כף שמן (השתמשתי בקוקוס)
הכנה
- מנפים לקערה (שעמידה לחום) את הקמחים אבקת האפייה והקקאו. מחממים את התנור ל-180 מעלות (במצב טורבו אם יש). משמנים תבנית לאפיייה או מסדרים נייר אפייה בתבנית.
- מכניסים לבלנדר את הטחינה, התמרים, תחליף החלב, רסק התפוחים, הוניל, הקפה, המלח והממתיק ומערבלים היטב לעיסה חלקה.
- שופכים את תוכן העיסה לקערה עם החומרים היבשים, מוסיפים לקערה את הסודה לשתייה והחומץ ומערבלים בעדינות, (העיסה תוססת).
- מוסיפים מים חמים ומערבלים סופית, מוזגים לתבנית האפייה ומכניסים לתנור לכ 35 עד 40 דקות עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים בלבד. מצננים.
- אפשר לצפות בציפוי של שוקולד מריר מומס בתוספת חצי כף שמן קוקוס או אחר או לפזר דרך מסננת אבקת סוכר או אבקת ממתיק מלאכותי על העוגה המצוננת.
הערות
- העוגה יוצאת בטעם שוקולד מריר, למי שאוהב מתוק יותר מומלץ להכפיל את כמות הממתיק (הנוסף לתמרים) מרבע כוס לחצי כוס. אפשר לקשט אותה (ולהעלות את רמת המתיקות) ע"י פיזור אבקת סוכר על העוגה האפויה, כפי שעשיתי לאירוח. בהזדמנות אחרת, ציפיתי את העוגה ב-100 גר' שוקולד מריר מומס עם חצי כף שמן קוקוס והיה נהדר.
- בממתיקים הפשוטים חסרה הלחות שיש בסוכר ואני משלימה אותה עם רסק תפוחי עץ. הוספתי לתערובת כממתיק רבע כוס רסק תפוחים וכפית סוכרה דיאט (שוות ערך לרבע כוס סוכר) והעוגה הייתה נפלאה (אני אינני מאוהבי המתוק מאוד, מי שאוהב מתוק יותר יכול להכפיל).
בתיאבון!
Michal אמר:
וואוו אהבתי מאוד!
משתפת בקבוצת הפייסבוק שלי "Share and Care – שיתוף מוצלח"
DavkaTaim אמר:
שמחה שאהבת! תודה!
משתמש אנונימי (לא מזוהה) אמר:
האם החומץ הכרחי במתכון?
DavkaTaim אמר:
כן, החומץ והסודה לשתייה עוזרים לעוגה לתפוח. לא ניסיתי להכין בלי חומץ.
לאה אמר:
האם אפשר להחליף את הקמח הקמח כוסית? או קמח אחר ללא גלוטן ?
DavkaTaim אמר:
ידוע לי שאנשים מחליפים הרבה פעמים קמח רגיל בקמח כוסמין (מכיל גלוטן) אבל לא ניסיתי במתכון הזה. כמו כן לא ניסיתי עם קמח ללא גלוטן.
אביגיל טלמור אמר:
היי, עשיתי בדיוק כפי שכתוב במתכון. במקום ממתיק הוספתי רבע כוס סוכר. מסיבה לא ברורה העוגה נראית טוב אך טעמה מריר ואין זכר למתיקות של התמרים, חלב הוניל, רסק התפוחים או הסוכר.
DavkaTaim אמר:
העוגה יוצאת בטעם שוקולד מריר וטעם התמרים והתפוחים נבלע בו, מי שאוהב מתוק יותר יכול להכפיל את כמות הממתיק מרבע כוס לחצי כוס.
כשהעוגה כבר אפויה, אפשר להעלות את המתיקות ע"י פיזור אבקת סוכר (או אבקת ממתיק) על פני העוגה מבחוץ, או לחילופין להכין זיגוג שוקולד.
אם אין לך אבקת סוכר, אפשר לטחון סוכר במעבד מזון וזה נראה הפתרון הכי פשוט.
תודה על תגובתך, בעקבותיה הדגשתי במתכון את ההערות בנושא המתיקות.
בהצלחה!
אביגיל טלמור אמר:
תודה לך.
שמרית אמר:
נראה ממש טוב. אפשר להשתמש בחצי כוס סילאן כממתיק? אני רוצה שיצא מתוק, אבל לא מדי.
DavkaTaim אמר:
למי שרוצה עוגה מתוקה מומלץ להגדיל את כמות הממתיק, כך שחצי כוס סילאן כממתיק בנוסף לתמרים נראה בסדר. יש לציין שלא הכנתי את העוגה עם סילאן, צריך לקחת בחשבון שלסילאן יש טעם וארומה אופייניים (טעם התמרים כמעט ולא מורגש בעוגה).
שמרית אמר:
אוקיי. תודה רבה!
שחר אמר:
יצא פשוט מעולהההה!! והרכיבים בריאים וזה תענוג
DavkaTaim אמר:
תודה על תגובתך! שמחה לשמוע!
חני אמר:
נראה טוב. רוצה להכין
אפשר לשים אבקת אפיה במקום הסודה לשתייה והחומץ?
תודה
DavkaTaim אמר:
על פניו נראה לי שכן, אבל לא ניסיתי, כשאנסה אעדכן במתכון.
shahar broudo אמר:
העוגה נראית מעולה! רציתי להכין אותה היום אבל אין לי תבנית מלבנית, האם אפשר להמיר בתבנית אחרת? תבנית עגולה, או מספר תבניות אינגליש קייק במקום?
DavkaTaim אמר:
הכנתי בתבנית ריבועית של 729=27X27 (תבנית די גדולה), תבנית עגולה תהיה קטנה מידי.
אם אין תבנית גדולה, עדיף להכין בכשתיים או שלוש תבניות אינגליש קייק, (תלוי מה הגודל שלהם). על מנת לדייק, צריך לבדוק את סכום השטח של התבניות שיהיה קרוב לשטח של 729 סמ"ר.
תודה על תגובתך, בהצלחה! 🙂
יעל אמר:
נראה מצויין! האם אפשר להמיר את התמרים המגולענים בממרח תמרים? האם יש להוריד קצת מכמות המים אם מחליפים?
תודה 🙂
DavkaTaim אמר:
נראה שכן, אבל לא ניסיתי.
אם ממרח התמרים מכיל מים בנוסף לתמרים (אין לי ולא קראתי את הרכיבים), הייתי מורידה מעט מכמות המים ומוסיפה עוד מעט ממרח תמרים במקום המים החסרים.
בהצלחה! 🙂
ענת אורנשטין אמר:
האם ניתן להוסיף מיץ תפוזים כנוזל העוגה
DavkaTaim אמר:
נראה שכן, אבל בגלל כמות הנוזל הגדולה, הטעם ישתנה בהתאם (עדיין לא הכנתי עם מיץ תפוזים).
נחמה אמר:
יצא טעים, תודה!
האם מומלץ לשמור בקירור, או בטמפרטורת החדר?
DavkaTaim אמר:
שמחה לשמוע!
אני שומרת בטמפרטורת החדר מכוסה נגד התייבשות.
נטע אמר:
הכנתי.. העוגה יצאה דחוסה ולא אוורירית (דייקתי בכמויות)
DavkaTaim אמר:
אכן העוגה יוצאת די דחוסה ופאדג'ית ולא ספוגית או אורירית, מקווה שהייתה טעימה.