תגיות

, , , , , , , ,

קינוח פשוט שמזכיר לי את הג'לי שסבתי נהגה להכין, המתכון ללא ג'לטין וללא כל שום חומרים מיותרים, 3 מרכיבים טבעיים וזהו. נתתי כאן הוראות איך לעבוד עם אגר אגר (קונים בחנויות לצרכי אפייה), המתכון מבלוג בישול אמריקאי פופולארי. אפשר להשתמש בכל פרי ובכל מיץ פרי חוץ מאננס ותות שמפריעים לקרישה. אחרי המשימה (הקלילה) הזאת, אפשר לחשוב גם על עוגות בציפוי פירות וג'ל.

Fruit Gel

מכשירים

כיריים

כלים

סיר קטן וכלים למזיגת הג'ל (השתמשתי ב-5 גביעים די גדולים)

חומרים

  • 1/2 1 כוסות פירות חתוכים (השתמשתי בענבים, אפשר גם משומרים)
  • 2 כוסות מיץ פרי (חלקו יכול להיות נוזל של פירות משומרים, השתמשתי במיץ תפוזים)
  • 1 כפית אבקת אגר אגר (אבקה, לא פתיתים)

לפני ההכנה

אם משתמשים בכלי זכוכית להגשה להניח אותם במקום חמים עד למזיגה

הכנה

  1. שופכים את המיץ לסיר, מפזרים מעליו את האבקה ולא בוחשים, מניחים שיעמוד ככה כרבע שעה.
  2. מכינים את הפירות, שוטפים וחותכים לחתיכות של בערך 1 ס"מ, מחלקים באופן שווה בין כלי ההגשה.
  3. מניחים את הסיר על הלהבה הקטנה ומדליקים (הדלקתי את הלהבה הקטנה בעוצמה מקסימלית), בוחשים כל הזמן תוך כדי שהנוזל מתחמם, עד שמגיע לנקודת רתיחה (מתחילות בועות קטנות), הבועות מתחילות בצורה מאוד חלשה ודלילה (כמעט לא מורגשת). המשכתי קצת לבחוש ולחמם, עד שהייתי בטוחה שממשיכות להגיע בועות. מכבים את הלהבה, אפשר לבחוש עוד קצת, להיות בטוחים שנמס. מזיזים מהלהבה הכבויה (והחמה עדיין) ומשאירים להצטנן מעט.
  4. מוזגים את הנוזל החם בצורה שווה על הפירות, מניחים להצטנן. רק כשהנוזל נגע בפירות התחלתי לראות התחלה של קרישה (שחששתי כבר שלא תגיע).
  5. אחרי שמגיע לטמפ' החדר, מכסים ומעבירים למקרר לצינון, נקרש כעבור כשעה במקרר.

בתיאבון!